I tried this cake about a week ago at Eva's house. She made it for her daughter's birthday and I thought: What a great cake for valentines day! I had to change the recipe a bit by adding booze and strawberries ;)
It is a super easy cake to make, takes about 15 minutes to make 25 to bake and another 15 to decorate :)
Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)
Eva's valentine chocolatina
ingredients for the cake
- 5 eggs
- 150 gr sugar
- 100 gr all purpose flour
- 1 tea spoon backing powder
- 2 table spoons cacao
- 1 shot of cognac
ingredients for the syrup
- 1 cup of sugar
- 1 cup of water
ingredients for the chocolate frosting
- 250 gr butter or margarine (I prefer butter)
- 1 box of cacao (250 gr)
- 150 gr of sugar powder
- 1 can of condensed milk
- 1 or 2 vanillas
- 2 eggs
instructions for the cake
- Beat the eggs until white
- Add the sugar
- Add the cacao
- Add the cognac
- Add the flour including the backing powder.
- Pour the mix into the buttered form (24cm - ring form)
- Bake at 160C for about 20 minutes.
- Put sugar and water in the pan
- Cook for 8 minutes
- After cutting the cake to two, add the syrup to the inside parts of the cut cakes. Do so by using a table spoon and do not over-soak.
- In bain-marie melt the butter/margarine.
- Add the sugar and vanilla whisk.
- Add the cacao and whisk until it dissolves.
- Add the condensed milk and the eggs and cook until bubbles appear.
- Alternatively and faster; you can mix all ingredients without cooking them, but then exclude the eggs. The frosting will become more thin.
Make sure to butter and oil the form. This cake will be decorated up-side down.
Fill in the cake with the frosting, you can also add strawberries cut in small pieces in the cake.
Add the top of the cake, the frosting and decorate with whole strawberries.
IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Δοκίμασα αυτό το κέικ πριν από περίπου μία εβδομάδα στο σπίτι της Εύας. Το έκανε για τα γενέθλια της κόρης της και σκέφτηκα: Τι ωραία ιδέα για τούρτα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Αλλαξα τη συνταγή λίγο με προσθήκη αλκοόλ και φράουλας.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά εύκολη τούρτα, η βάση παίρνει περίπου 15 λεπτά για να φτιαχτεί, 25 λεπτά για να ψήθει και ένα άλλο 15 λέπτο για να την διακοσμήσετε :)
Σοκολατίνα καρδιά της Έυας (Άγιου Βαλεντίνου)
υλικά για το κέικ
- 5 αυγά
- 150 γρ ζάχαρη
- 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι τσαγιού μπέκιν
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
υλικά για το σιρόπι
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
υλικά για την σοκολάτα
- 250 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη (εγώ προτιμώ το βούτυρο)
- 1 κουτί κακάο (250 gr)
- 150 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 κονσέρβα ζαχαρούχου γάλακτος
- 1 ή 2 βανίλιες
- 2 αυγά
οδηγείες για το κέικ
- Χτυπάτε τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν
- Προσθέστε τη ζάχαρη
- Προσθέστε το κακάο
- Προσθέστε το κονιάκ
- Προσθέστε το αλεύρι, συμπεριλαμβανομένου του μπέκιν.
- Ρίξτε το μείγμα σε βουτυρωμένη/αλευρωμένη φόρμα (24 εκατοστά - δακτυλίδι)
- Ψήνουμε στους 160 ° C για περίπου 20 λεπτά.
- Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι
- Βράστε για 8 λεπτά
- Μετά την κοπή της πίτας στα δύο, προσθέστε το σιρόπι στα εσωτερικά μέρη των κομμένων κέικ, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Προσοχή μην το παρακάνετε.
- Σε μπεν μαρί λιώστε το βούτυρο / μαργαρίνη.
- Προσθέστε τη ζάχαρη και τη βανίλια χτυπώντας με σύρμα.
- Προσθέστε το κακάο και χτυπήστε εώς να διαλυθεί.
- Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και τα αυγά και χτυπήστε μέχρι να κοχλάσει.
- Εναλλακτικά και πιο γρήγορα? Μπορείτε να ανακατέψτε όλα τα υλικά χωρίς να κοχλάζει και χώρις αυγά. Η σοκολάτα θα γίνει πιο λεπτή.
Μην ξεχάσετε να βουτυρώσετε και να αλευρώσετε την φόρμα. Αυτό το κέικ θα διακοσμηθεί ανάποδα.
Γεμίστε το με την σοκολάτα και, αν θέλετε, κομματάκια φράουλας.
Βάλτε το άλλο μισό από πάνω, γαρνίρετε με σοκολάτα και διακοσμήσετε με ολοκληρες φράουλες.
Εύκολο και σούπερ σοκολατένιο!!
ReplyDeleteLuce deliciosa y hermosa tambièn,abrazos.
ReplyDelete