Saturday, 15 November 2014

Cheese bites in 30 minutes!

Did this ever happen to you? You are at home and you don't have any bread. Bored to to go to the supermarket and snack-ish for something savory? Just happened to me this morning. I made up this recipe on the spot, with everything I had I the fridge.


Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)

Cheese bites in 30 minutes!

ingredients 
  • 200 gr ricotta cheese
  • 1 egg
  • 3 table spoons milk
  • 3 table spoons of olive oil
  • 1 cup trimmed cheese 
  • 2/3 tea cup flour
  • 1 tea spoon baking powder 
  • Salt and pepper

instructions 
  1. Mix the ricotta with the  milk, egg, olive oil.
  2. Add the flour including the backing powder
  3. Add the 3/4 of the cheese, salt and pepper
  4. Use a spoon to put the bites on the baking paper
  5. Add the rest of the cheese on top of each bite
  6. Bake on prewarmed oven 180C for 20 minutes.
Mix all with a fork up to a consistency thicker than cake dough.


Use a spoon to portion the bites on baking paper. Put the rest of the cheese on top of each bite.


IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Σου έχει συμβεί ποτέ να είδαι σπίτι και να μην έχεις ψωμί;
Βαριέσαι να πάς στο σούπερ μάρκετ και θες να φάς κατι αλμυρό. μου συνέβει αυτό το πρωινό.


Έφτιαξα αυτές τις αλμυρές μπουκιές με ότι βρήκα μέσα στο ψυγείο.

Αλμυρές μπουκιές σε 30 λεπτά!

υλικά
  • 200 γρ ρικόττα η ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 3 κουτ. σούπας γάλα
  • κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 2/3 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέκιν 
  • Αλάτι και πιπέρι.

οδηγίες
  1. Ανακατεύω την ρικόττα με το γάλα, αυγά και ελαιόλαδο
  2. Προσθέτω το αλεύρι μαζί με το μπέκιν
  3. Προσθέτω τα 3/4 του τυριού, αλάτι και πιπέρι
  4. Με ένα κουτάλι αδείαζω τις μπουκιές σε αντικολλητικό χαρτί
  5. Προσθέτω το υπόλοιπο τυρί πάνω σε κάθε μπουκιά
  6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180C για 20 λεπτά.
Ανακατεύω με ένα πιρούνι, το μίγμα θα είναι πιο σφυκτό απο την ζύμη κέικ.


Μετο κουτάλι αδείαζω κάθε μπουκιά στο αντικολλητικό χαρτί. Βάζω το υπόλοιπο τυρί απο πάνω σε κάθεμια μπουκιά.

No comments:

Post a Comment