Wednesday 12 October 2016

Aromatic muscat grapes jam

I found muscat grapes for the first time ever, I had to preserve the aroma somehow. Since they do have pits, I couldn't make them preserved so I cleaned them and made a delicious aromatic jam :)


Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)


Aromatic moscat grape jam

ingredients 
  • 2 cups of cleaned grapes
  • 2 cup of sugar 
  • 1/2 cup orange juice
  • Half lemon juice
  • One cinnamon stick
instructions
  1. Put the grapes, juice and sugar in a pan and let it rest for 2-3 hours.
  2. Boil them for about 10 minutes with the cinnamon stick and remove any foam from the surface.
  3. If you want a finer jam, use a stick mixer to make it finer.
  4. It can be that the grapes give a lot of water, boil until you reach the desired cosistency. 
The orange juice wil bind your jam and the lemon juice will help preserving the syrup:


Once the jam is ready it will turn into gold color: 


You can store it is sterilized pots:


Enjoy!

IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Βρήκα για πρώτη φορά σταφύλια Μοσχάτελ στη λαϊκή και ήθελα να διατηρήσω το άρωμα του. Επειδή έχουν κουκούτσια και δεν μπορούσα να τα κάνω γλυκό αποφάσισα να τα κάνω μαρμελάδα :)



Αρωματική μαρμελάδα σταφυλιών Μοσχάτελ

υλικά
  • 2 κούπες καθαρισμένα σταφύλια
  • 1 κούπα ζάχαρη 
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλί
  • Χυμό απο μισο λεμόνι
  • Ένα ξυλάκι κανέλας 
οδηγίες.
  1. Βάλτε τα σταφύλια το χυμό και τη ζάχαρης σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 2-3 ώρες.
  2. Βράστε τα για 10 λεπτά μαζί με το ξυλάκι της κανέλας και αφαιρέστε τον αφρό που δημιουργείται.
  3. Αν θέλετε η μαρμελάδα να είναι πιο ρευστή μπορείτε να την αλέσετε με ένα μίξερ (multi).
  4. Αν τα σταφύλια δώσουν πολύ νερόβραστη την μέχρι να φτάσει την επιθυμητή πηκτικότητά.:
Το πορτοκάλι θα βοηθήσει να πήξει η μαρμελςδα και ο χυμός λεμόνι να διατηρηθεί το σιρόπι:


Μόλις η μαρμελάδα είναι έτοιμη παίρνει χρυσαφένιο χρώμα:


Την διατηρούμε σε αποστειρωμένα βαζάκια:


Καλή απόλαυση!

No comments:

Post a Comment