Belgian Waffles are the best and this is a healthier variety of the traditional recipe.
You can eat them plain with fruit, or go for the sinful version with powder sugar, ice cream, chocolate paste an many more :)
Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)
ingredients
- 150 gr spelt flour
- 1 tea spoon baking powder
- 150 ml milk (or cococunt milk)
- 1 egg
- 50 gr brown sugar (or coconut sugar)
- 1 vanilla sugar
- 50 gr melted butter (or coconut fat)
instructions
- Mix the yolk with the milk and melted butter.
- Add the sugar with the vanilla sugar.
- Mix separately the egg-white until stiff.
- Gently fold the two mixes
- Oil the waffle form.
- Bake for about two minutes.
- Eat as you please :)
Mix gently the egg-whites with the mix, it will make the waffles more fluffy:
Make sure the waffle toaster is hot and well oiled before pouring the mix in:
Bake for 2 minutes and let them cool down a bit before serving:
Enjoy!
IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Βελγικές βάφλες είναι οι καλύτερες και αυτή η συνταγή χρησημοποιεί αλέυρη ζέας και εναλλακτικά βούτυρο, γάλα και ζάχαρη καρύδας για μια πιο υγειηνή εκδοχή της παραδοσιακής συνταγής.
Μπορείτε να τις φάτε τα σκέτες, με φρούτα, ή την αμαρτωλή έκδοχή με ζάχαρη άχνη, παγωτό, σοκολάτα ή ότι άλλο ποθείτε :)
Βελγικές βάφλες με αλεύρι ζέας
υλικά
- 150 γρ αλεύρι ζέας
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέκιν
- 150 μλ γάλα (η γάλα καρύδας)
- 1 αυγό
- 50 γρ μαύρη ζάχαρη (ή ζάχαρη καρύδας)
- 1 βανίλια
- 50 γρ βούτυρο λιωμένο (ή βούτυρο καρύδας)
οδηγίες
- Ανακατέψτε τον κρόκο με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
- Προσθέστε τη ζάχαρη με τη ζάχαρη βανίλια.
- Χτυπήστε χωριστά το ασπράδι αυγού μέχρι να σφίξει.
- Απαλά ανακατέψτε τις δύο μείγματα.
- Λάδώστε την βάφλιέρα..
- Ψήστε για περίπου δύο λεπτά.
- Φάτε όπως σας αρέσει :)
Τα υλικά έτοιμα:
Ανακατέψτε τα χτυπημένα ασπράδια με το υπόλοιπο μίγμα απαλά για να γίνουν οι βάφλες πιο αφράτες:
Η βαφλιέρα πρέπει να είναι πολύ ζεστή και καλά λαδωμένη πριν ρίξετε το μείγμα:
Ψήστε για 2 λεπτά και αφήστε τις να κρυώσουν λίγο πριν τισ σερβίρετε:
Καλή όρεξη!
No comments:
Post a Comment