Saturday 10 September 2016

Delicious Belgian Waffles made of Spelt

Belgian Waffles are the best and this is a healthier variety of the traditional recipe.

You can eat them plain with fruit, or go for the sinful version with powder sugar, ice cream, chocolate paste an many more :)


Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)



Delicious Belgian waffles made of Spelt

ingredients 
  • 150 gr spelt flour
  • 1 tea spoon baking powder
  • 150 ml milk (or cococunt milk)
  • 1 egg
  • 50 gr brown sugar (or coconut sugar)
  • 1 vanilla sugar
  • 50 gr melted butter (or coconut fat)

instructions
  1. Mix the yolk with the milk and melted butter.
  2. Add the sugar with the vanilla sugar.
  3. Mix separately the egg-white until stiff.
  4. Gently fold the two mixes
  5. Oil the waffle form.
  6. Bake for about two minutes.
  7. Eat as you please :)
The ingredients ready to go:



Mix gently the egg-whites with the mix, it will make the waffles more fluffy:


Make sure the waffle toaster is hot and well oiled before pouring the mix in:


Bake for 2 minutes and let them cool down a bit before serving:


Enjoy!

IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Βελγικές βάφλες είναι οι καλύτερες και αυτή η συνταγή χρησημοποιεί αλέυρη ζέας και εναλλακτικά βούτυρο, γάλα και ζάχαρη καρύδας για μια πιο υγειηνή εκδοχή της παραδοσιακής συνταγής.

Μπορείτε να τις φάτε τα σκέτες, με φρούτα, ή την αμαρτωλή έκδοχή με ζάχαρη άχνη, παγωτό, σοκολάτα ή ότι άλλο ποθείτε :)


Βελγικές βάφλες με αλεύρι ζέας

υλικά
  • 150 γρ αλεύρι ζέας
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέκιν
  • 150 μλ γάλα (η γάλα καρύδας)
  • 1 αυγό
  • 50 γρ μαύρη ζάχαρη (ή ζάχαρη καρύδας)
  • 1 βανίλια
  • 50 γρ βούτυρο λιωμένο (ή βούτυρο καρύδας)
οδηγίες
  1. Ανακατέψτε τον κρόκο με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη με τη ζάχαρη βανίλια.
  3. Χτυπήστε χωριστά το ασπράδι αυγού μέχρι να σφίξει.
  4. Απαλά ανακατέψτε τις δύο μείγματα.
  5. Λάδώστε την βάφλιέρα..
  6. Ψήστε για περίπου δύο λεπτά.
  7. Φάτε όπως σας αρέσει :)
    Τα υλικά έτοιμα:



    Ανακατέψτε τα χτυπημένα ασπράδια με το υπόλοιπο μίγμα απαλά για να γίνουν οι βάφλες πιο αφράτες:


    Η βαφλιέρα πρέπει να είναι πολύ ζεστή και καλά λαδωμένη πριν ρίξετε το μείγμα:


    Ψήστε για 2 λεπτά και αφήστε τις να κρυώσουν λίγο πριν τισ σερβίρετε:


    Καλή όρεξη!

    No comments:

    Post a Comment