Jonathan's Chocolate - Orange super-moist birthday cakes
ingredients for the cake base
- 3/4 cup flour
- 1/2 cup cocoa powder
- 1 teaspoon sea salt
- 1 teaspoon baking soda
- 10 eggs
- 1 cup melted biological butter or coconut oil
- 1 1/2 cups honey
- 1 vanilla
- 1 table spoon orange zest
- In a bowl combine flour, cacao, salt and baking soda.
- Whisk the egg whites separately until stif.
- In another bowl using an electric hand mixer, blend eggs yolks, butter, honey, vanilla and orange zest.
- Add the dry ingredients into bowl and continue to blend.
- Add the egg whites and fold the batter gently.
- Oil a 24 cm cake pans and dust with flour.
- Pour the batter into pan and bake at 160 degrees for 45-60 minutes.
- Remove from oven, allow to cool completely then remove from pan.
- Cut the cake in two layers to prepare it for filling and frosting.
ingredients for the syrup
- 1 cup brown sugar
- 1 cup orange juice
- a few slices of orange
- Cook the syrup for 8 minutes.
- Once it starts boiling add the orange slices.
- Take out the orange slices and place them on baking paper.
- Pour the syrup on both cake layers, in the inside and before you add the filling.
ingredients for the filling
- 1 cup of cocoa powder
- 3/4 cup of biological butter or coconut oil
- 1/2 cup of honey
- a pinch of sea salt
- 1 vanilla
- 1 table spoon orange zest
- Melt the butter in a saucepan and on low fire.
- Mix the rest of the ingredients in a mixer or by hand.
- Put the mix into a small bowl and place in the fridge until it has hardened to cream consistency.
- You can use a hand mixer to fluff the cream up (you may need to do this if the filling has become too stiff as well).
- Spread between the two cake layers.
ingredients for the icing
- 200gr dark chocolate
- 1 table spoon of butter
- Melt the chocolate on low fire together with the butter.
- Pour over the cake, decorate and put in the fridge for about an hour before serving.
The dry ingredients:
The liquid ingredients:
Mix the dry ingredients with the dry and the fold gently the egg whites:
This cake becomes super high!
Add the syrup, filling, frosting and decorate:
After taking out of the fridge the chocolate frosting will be crunchy, yammi!!!
IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Ο Jonathan έκλεισε τα πέντε πριν από μερικές μέρες και ζήτησε για το πάρτυ γενεθλείων του μια τούρτα σοκολάτας. Αυτή είναι η καλύτερη τούρτα σοκολάτας που θα φάτε ποτέ. Δυνατή γεύση σοκολάτας που τονίζεται από το πορτοκαλί σε μια σούπερ-ζουμερή βάση που θα σας ξετρελάνει!
Σούπερ ζουμερή σοκολατένια τούρτα με πορτοκάλι του Jonathan
Ο Jonathan έκλεισε τα πέντε πριν από μερικές μέρες και ζήτησε για το πάρτυ γενεθλείων του μια τούρτα σοκολάτας. Αυτή είναι η καλύτερη τούρτα σοκολάτας που θα φάτε ποτέ. Δυνατή γεύση σοκολάτας που τονίζεται από το πορτοκαλί σε μια σούπερ-ζουμερή βάση που θα σας ξετρελάνει!
υλικά για την βαση κέικ
- 3/4 φλιτζανιού αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 10 αυγά
- 1 φλιτζάνι λιωμένο βιολογικό βούτυρο αγελάδας ή βούτυρο καρύδας
- 1 1/2 φλιτζάνι μέλι
- 1 βανίλια
- 1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και μαγειρική σόδα.
- Χτυπήστε τα ασπράδια ξεχωριστά όσπου να γίνουν μαρέγκα.
- Σε ένα άλλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός, ανακατέψτε του κροόκους, το βούτυρο, το μέλι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στο μπολ και να συνεχίσει να το ανακάτεμα.
- Προσθέστε τα ασπραδια/μαρέγκα και ανακατέψτε την ζύμη απαλά.
- Λαδώνετε μια φόρμα 24 εκατοστά και πασπαλίζουμε με το αλεύρι για να μην κολλησει το κέικ.
- Ρίξτε την ζύμη και ψήστε στους 160 βαθμούς για 45-60 λεπτά.
- Βάλτε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει εντελώς, στη συνέχεια, αφαιρέστε από το ταψί.
- Κόψτε το κέικ σε δύο στρώσεις για να είναι έτοιμο για την γέμιση.
υλικά για το σιρόπι
- 1 φλιτζάνι καφέ-ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- μερικές φέτες πορτοκαλιού
- Βράστε το σιρόπι για 8 λεπτά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τις φέτες πορτοκαλιού.
- Βγάλτε τις φέτες πορτοκαλιού και τοποθετήστε τα σε χαρτί ψησίματος.
- Σιροπίαστε τα δύο στρώματα κέικ και πριν προσθέσετε τη γέμιση.
υλικά για την κρέμα-γέμιση
- 1 φλιτζάνι κακάο
- 3/4 φλιτζάνι βιολογικό βούτυρο αγελάδας ή βούτυρο καρύδας
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
- μια πρέζα αλάτι θάλασσινό
- 1 βανίλια
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά.
- Ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά με το μίξερ ή με το χέρι.
- Βάλτε το μίγμα σε ένα μικρό μπολ και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να πήξει σαν κρέμα.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μίξερ χειρός να αγρατέψετε την κρέμα (μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε αυτό, αν η κρέμα έγινε πάρα πολύ σκληρή).
- Αλέιψτε την κρέμα ανάμεσα στα δύο στρώματα κέικ.
υλικά για το γλάσσο
- 200 γρ μαύρη σοκολάτα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Λιώστε τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βούτυρο.
- Ρίξτε πάνω από το κέικ, διακοσμίστε και να βάλετε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα πριν το σερβίρισμα.
Τα στερεά υλικα:
Χρόνια του πολλά!
ReplyDeleteΝα το χαίρεστε Λιάνα, γερό και δυνατό!
Ζ.
* Και κάπου αλλού είχα αφήσει τις ευχές μου, μα δεν τις είδα ξανά κι ίσως χάθηκαν... :)
Καλημέρα, ευχαριστώ πολυ! Μαλλιά στο φαισμπουκ στο προφίλ μου, νομίζω ότι τις είδα, πολλά φιλία!
ReplyDelete