Sunday 19 June 2016

Jonathan's Chocolate - Orange super-moist birthday cake

Jonathan turned 5 a couple of weeks ago and he asked for a chocolate cake. This is by far the best chocolate cake you will ever eat. Full chocolate taste, accented by orange on a super-moist based that will blow your mind. Many thanks to Meina for giving me the recipe!



Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)


Jonathan's Chocolate - Orange super-moist birthday cakes

ingredients for the cake base

  • 3/4 cup flour
  • 1/2 cup cocoa powder
  • 1 teaspoon sea salt
  • 1 teaspoon baking soda
  • 10 eggs
  • 1 cup melted biological butter or coconut oil
  • 1 1/2 cups honey
  • 1 vanilla 
  • 1 table spoon orange zest 
instructions for the cake base
  1. In a bowl combine flour, cacao, salt and baking soda.
  2. Whisk the egg whites separately until stif.
  3. In another bowl using an electric hand mixer, blend eggs yolks, butter, honey, vanilla and orange zest.
  4. Add the dry ingredients into bowl and continue to blend.
  5. Add the egg whites and fold the batter gently.
  6. Oil a 24 cm cake pans and dust with flour.
  7. Pour the batter into pan and bake at 160 degrees for 45-60 minutes.
  8. Remove from oven, allow to cool completely then remove from pan.
  9. Cut the cake in two layers to prepare it for filling and frosting.
ingredients for the syrup
  • 1 cup brown sugar
  • 1 cup orange juice
  • a few slices of orange
instructions for the  syrup
  1. Cook the syrup for 8 minutes.
  2. Once it starts boiling add the orange slices.
  3. Take out the orange slices and place them on baking paper.
  4. Pour the syrup on both cake layers, in the inside and before you add the filling.
ingredients for the filling
  • 1 cup of cocoa powder
  • 3/4 cup of biological butter or coconut oil
  • 1/2 cup of honey
  • a pinch of sea salt
  • 1 vanilla
  • 1 table spoon orange zest 
instructions for the  filling
  1. Melt the butter in a saucepan and on low fire.
  2. Mix the rest of the ingredients in a mixer or by hand.
  3. Put the mix into a small bowl and place in the fridge until it has hardened to cream consistency. 
  4. You can use a hand mixer to fluff the cream up (you may need to do this if the filling has become too stiff as well).
  5. Spread between the two cake layers.
ingredients for the icing
  • 200gr dark chocolate
  • 1 table spoon of butter
instructions for the  icing
  1. Melt the chocolate on low fire together with the butter.
  2. Pour over the cake, decorate and put in the fridge for about an hour before serving.
The dry ingredients:



The liquid ingredients:


Mix the dry ingredients with the dry and the fold gently the egg whites:



This cake becomes super high!



Add the syrup, filling, frosting and decorate:


After taking out of the fridge the chocolate frosting will be crunchy, yammi!!!



IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ο Jonathan έκλεισε τα πέντε πριν από μερικές μέρες και ζήτησε για το πάρτυ γενεθλείων του μια τούρτα σοκολάτας. Αυτή είναι η καλύτερη τούρτα σοκολάτας που θα φάτε ποτέ. Δυνατή γεύση σοκολάτας που τονίζεται από το πορτοκαλί σε μια σούπερ-ζουμερή βάση που θα σας ξετρελάνει! 




Σούπερ ζουμερή σοκολατένια τούρτα με πορτοκάλι του Jonathan 

υλικά για την βαση κέικ
  • 3/4 φλιτζανιού αλεύρι 
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 10 αυγά
  • 1 φλιτζάνι λιωμένο βιολογικό βούτυρο αγελάδας ή βούτυρο καρύδας
  • 1 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
οδηγίες για την βαση κέικ
  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και μαγειρική σόδα.
  2. Χτυπήστε τα ασπράδια ξεχωριστά όσπου να γίνουν μαρέγκα.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός, ανακατέψτε του κροόκους, το βούτυρο, το μέλι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  4. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στο μπολ και να συνεχίσει να το ανακάτεμα.
  5. Προσθέστε τα ασπραδια/μαρέγκα και ανακατέψτε την ζύμη απαλά.
  6. Λαδώνετε μια φόρμα 24 εκατοστά και πασπαλίζουμε με το αλεύρι για να μην κολλησει το κέικ.
  7. Ρίξτε την ζύμη και ψήστε στους 160 βαθμούς για 45-60 λεπτά.
  8. Βάλτε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει εντελώς, στη συνέχεια, αφαιρέστε από το ταψί.
  9. Κόψτε το κέικ σε δύο στρώσεις για να είναι έτοιμο για την γέμιση.
υλικά για το σιρόπι
  • 1 φλιτζάνι καφέ-ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • μερικές φέτες πορτοκαλιού
οδηγίες για το σιρόπι
  1. Βράστε το σιρόπι για 8 λεπτά.
  2. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τις φέτες πορτοκαλιού.
  3. Βγάλτε τις φέτες πορτοκαλιού και τοποθετήστε τα σε χαρτί ψησίματος.
  4. Σιροπίαστε τα δύο στρώματα κέικ  και πριν προσθέσετε τη γέμιση.
υλικά για την κρέμα-γέμιση
  • 1 φλιτζάνι κακάο
  • 3/4 φλιτζάνι βιολογικό βούτυρο αγελάδας ή βούτυρο καρύδας
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • μια πρέζα αλάτι θάλασσινό
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
οδηγίες για την κρέμα-γέμιση
  1. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά.
  2. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά με το μίξερ ή με το χέρι.
  3. Βάλτε το μίγμα σε ένα μικρό μπολ και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να πήξει σαν κρέμα.
  4. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μίξερ χειρός να αγρατέψετε την κρέμα (μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε αυτό, αν η κρέμα έγινε πάρα πολύ σκληρή).
  5. Αλέιψτε την κρέμα ανάμεσα στα δύο στρώματα κέικ.
υλικά για το γλάσσο
  • 200 γρ μαύρη σοκολάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
οδηγίες για το γλάσσο
  1. Λιώστε τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βούτυρο.
  2. Ρίξτε πάνω από το κέικ, διακοσμίστε και να βάλετε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα πριν το σερβίρισμα.
    Τα στερεά υλικα:


    Τα υγρά υλικά:


    Ανακατεύοντας τα υγρά με τα στερεά:



    Το κέηκ αυτό φουσκώνει πολυ!!!


    Σιροπιάστε τις βάσεις, προσθέστε την σοκολατένια γέμιση και μετά το γλάσσο και διακοσμήστε:


    Όταν βγει από το ψυγείο το γλάσσο σκληραίνει και σπάει καθώς κόβετε την τούρτα!


    ??

    2 comments:

    1. Χρόνια του πολλά!
      Να το χαίρεστε Λιάνα, γερό και δυνατό!

      Ζ.
      * Και κάπου αλλού είχα αφήσει τις ευχές μου, μα δεν τις είδα ξανά κι ίσως χάθηκαν... :)

      ReplyDelete
    2. Καλημέρα, ευχαριστώ πολυ! Μαλλιά στο φαισμπουκ στο προφίλ μου, νομίζω ότι τις είδα, πολλά φιλία!

      ReplyDelete