This year I made my own and the house smelled of cinnamon and cloves all weekend long :)
The evening is normally starting with warm chocolate and speculaas (biscuit), along with other treats such as kruidnoten (tiny cookies) en amadelstaaf (almond paste in filo dough).
Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)
Kruidnoten - small spicy cookies
ingredients
- 100 gr butter (don't use margarine) - leave out of the fridge until soft
- 100 gr baster sugar
- 1/2 tea spoons salt
- 2 table spoons milk
- 1,5 table spoon speculaas spices (see below the ingredients)
- 200 gr self rising flour
- Mix the butter and sugar with your hands.
- Add the milk and salt.
- Add the four including the spices in the mix and kneed until firm cookie dough.
- Cover it with plastic foil and leave it in the fridge for 20 minutes.
- Take out of the fridge and mold into small balls.
- Bake for 20-25 in a prewarmed oven 180 degrees.
If you can't find the speculaas spices mix you can make it yourself, it includes these ingredients in powder form:
57% cinnamon, 7% cloves, 9% coriander 9% nutmeg, 9% ginger, 9% cardamom and orange zest.
Στις 5 Δεκεμβρίου, οι Ολλανδοί γιορτάζουν το βράδυ πακέτων του Sint Nicolas, που σημαίνει ότι ο Άγιος Νικόλαος φέρνει δώρα για όλη την οικογένεια. Τα δώρα είναι ως επί το πλείστον μια έκπληξη και έχουν σκοπό στο να πειράξουν. Τα δώρα ανοίγοντα ένα ένα και είναι πολλά γι 'αυτό και παίρνει μερικές ώρες για να ανοιχτούν όλα.
Το βράδυ αρχίζει με ζεστή σοκολάτα και σπεκουλάς (μπισκότο), μαζί με άλλες λιχουδιές όπως κράουντενοτεν (μικροσκοπικά μπισκότα) en αμαντέλσταφ (πάστα αμυγδάλου σε ζύμη φύλλου).
Φέτος έφτιαξα σπιτικά keuidnoten και το σπίτι μύριζε κανέλα και γαρίφαλο όλο το Σαββατοκύριακο :)
υλικά
- 100 γρ βούτυρο (μην χρησιμοποιείτε μαργαρίνη) - αφήστε το έξω από το ψυγείο μέχρι να μαλακώσει
- 100 γρ ζάχαρη χρυση καστερ (σκούρα επεξεργασμένη ζάχαρη με ελαφριά γεύση καραμέλας)
- 1/2 κουταλάκια αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1,5 κουταλιές της σούπας σπεκουλές μπαχαρικά (βλέπε παρακάτω συστατικά)
- 200 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
οδηγίες
- Ανακατεύετε το βούτυρο και τη ζάχαρη με τα χέρια σας.
- Προσθέστε το γάλα και το αλάτι.
- Προσθέστε το αλεύρι με το με'ιγμα μπαχαρικών στο μείγμα και ζυμώστε μέχρι να γίνει σφιχτή ζύμη μπισκότων.
- Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά να μαριναριστούν τα υλικά με τα μπαχαρικά).
- Βγάλτε από το ψυγείο και πλάστε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος ελιάς.
- Ψήστε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς.
Αν δεν μπορείτε να βρείτε το μείγμα μπαχαρικών σπεκουλάς, μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας, αποτελείται από αυτά τα μπαχαρικά σε σκόνη:
57% κανέλα, 7% γαρύφαλο, 9% σποράκια κοράνδρο , 9% μοσχοκάρυδο, 9% τζίντζερ, 9% κάρδαμο and ξύσμα πορτοκαλιού.
Μέχρις εδώ μύρισε κανέλα και γαρίφαλο!
ReplyDeleteΠολύ μ΄ αρέσουν και θα τα φτιάξω!
Ζ.
Καλησπέρα Ζαμπια! Είναι πολυ ωραία και άκρως επικίνδυνα γιατι μπορείς να φας όλη την φουρνιά με την μια χαχχα
ReplyDelete