Μια απλή συνταγή για γρήγορα τυροπιτάκια!!
Τυροπιτάκια με ζύμη γιαρτιού
Υλικά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
- 1 κεσεδάκι σπορέλαιο ( ή ελαιόλαδο)
- 1 κεσεδάκι γάλα φρέσκο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7-9 γρ)
- 1 κ.σ κοφτή αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 700 γρ περίπου αλεύρι μαλακό
- 400γρ. φέτα
- 2 αυγά
- πιπέρι
- 2 κ.σ. γάλα
- 1 αυγό για άλειμμα
Οδηγείες
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γιαούρτι, το λάδι, το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το αλάτι στο μείγμα με το γιαούρτι.
- Ζυμώνουμε με το γάντζο ή με το χέρι, μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία και ελαστική.
- Χτυπάμε τα 2 αυγά και το ένα ασπράδι - κρατάμε τον τρίτο κρόκο σε ένα ποτηράκι.
- Προσθέτουμε το γάλα και αλατοπίπερο και θρυμματίζουμε τη φέτα, ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε την ζύμη με ένα πανάκι και την αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα. Δεν φουσκώνει πολύ περίπου η διπλάσια γίνεται.
- Παίρνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους λιγότερο από ένα εκατοστό.
- Κόβουμε με κουπ πατ στρόγγυλα ,βάζουμε τη γέμιση στο ένα ημικύκλιο ,βρέχουμε με λίγο νεράκι τις άκρες και καπακώνουμε για να κλείσει και να σχηματιστεί μισοφέγγαρο.
- Πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρουνάκι ή με το δάκτυλο μας.
- Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.Σε ένα μπολ σπάμε το αυγό και το ανακατεύουμε προσθέτοντας 1 κ.σ. νερό. Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με ένα πινέλο.
- Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για κανένα 20-λεπτο μέχρι να ροδίσουν.
Τυροπιτάκια με ζύμη γιαρτιού
Ingriendents
- 1 cup of greek cow milk yogurt
- 1 tablespoon seed oil (or olive oil)
- 1 cup of fresh milk
- 1 sachet of dry yeast (7-9 g)
- 1 tsp coarse salt
- 1 tbsp sugar
- 700 g of soft or all purpose flour
- 400g feta cheese
- 2 eggs
- pepper
- 2 tbsp milk
- 1 egg yolk for polishing the pies
Execution
- Put the yogurt, oil, milk, yeast, sugar and salt in the mixing bowl and mix.
- Gradually add the flour and salt to the yogurt mixture.
- Knead with the hook or by hand, until our dough becomes smooth and elastic.
- Beat the 2 eggs and one egg-white - keep the third yolk in a glass.
- Add the milk and salt and pepper and crumble the feta, mix well.
- Cover the dough with a cloth and let it rise for an hour. It doesn't rise much, about twice as much.
- Take the dough and roll it out into a sheet less than one centimeter thick.
- Cut rounds with a coupe pat, put the filling in a semicircle, wet the edges with a little water and cover to close and form a crescent.
- Press the edges with a fork or your finger.
- Place in a pan with greaseproof paper. In a bowl, break the egg and mix it by adding 1 tbsp. water. Brush the cheesecakes with a brush.
- Bake them at 180 degrees for about 20 minutes until golden.
No comments:
Post a Comment