Wednesday, 28 September 2022

Feta pies with yogurt dough - Τυροπιτάκια με ζύμη γιαρτιού

Μια απλή συνταγή για γρήγορα τυροπιτάκια!!




Scroll down for English!



Τυροπιτάκια με ζύμη γιαρτιού

Υλικά


Ζύμη

  1. 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό 
  2. 1 κεσεδάκι σπορέλαιο ( ή ελαιόλαδο)
  3. 1 κεσεδάκι γάλα φρέσκο
  4. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7-9 γρ)
  5. 1 κ.σ κοφτή αλάτι
  6. 1 κ.γ. ζάχαρη
  7. 700 γρ περίπου αλεύρι μαλακό
Γέμιση
  1. 400γρ. φέτα
  2. 2 αυγά
  3. πιπέρι
  4. 2 κ.σ. γάλα
  5. 1 αυγό για άλειμμα

Οδηγείες

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γιαούρτι, το λάδι, το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το αλάτι στο μείγμα με το γιαούρτι.
  3. Ζυμώνουμε με το γάντζο ή με το χέρι, μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία και ελαστική.
  4. Χτυπάμε τα 2 αυγά και το ένα ασπράδι - κρατάμε τον τρίτο κρόκο σε ένα ποτηράκι.
  5. Προσθέτουμε το γάλα και αλατοπίπερο και θρυμματίζουμε τη φέτα, ανακατεύουμε καλά.
  6. Σκεπάζουμε την ζύμη με ένα πανάκι και την αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα. Δεν φουσκώνει πολύ περίπου η διπλάσια γίνεται. 
  7. Παίρνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους λιγότερο από ένα εκατοστό.
  8. Κόβουμε με κουπ πατ στρόγγυλα ,βάζουμε τη γέμιση στο ένα ημικύκλιο ,βρέχουμε με λίγο νεράκι τις άκρες και καπακώνουμε για να κλείσει και να σχηματιστεί μισοφέγγαρο.
  9. Πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρουνάκι ή με το δάκτυλο μας.
  10. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.Σε ένα μπολ σπάμε το αυγό και το ανακατεύουμε προσθέτοντας 1 κ.σ. νερό. Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με ένα πινέλο.
  11. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για κανένα 20-λεπτο μέχρι να ροδίσουν.




 Τυροπιτάκια με ζύμη γιαρτιού

Ingriendents


Dough

    1. 1 cup of greek cow milk yogurt
    2. 1 tablespoon seed oil (or olive oil)
    3. 1 cup of fresh milk
    4. 1 sachet of dry yeast (7-9 g)
    5. 1 tsp coarse salt
    6. 1 tbsp sugar
    7. 700 g of soft or all purpose flour

                Filling
                1. 400g feta cheese
                2. 2 eggs
                3. pepper
                4. 2 tbsp milk
                5. 1 egg yolk for polishing the pies

                Execution

                  1. Put the yogurt, oil, milk, yeast, sugar and salt in the mixing bowl and mix.
                  2. Gradually add the flour and salt to the yogurt mixture.
                  3. Knead with the hook or by hand, until our dough becomes smooth and elastic.
                  4. Beat the 2 eggs and one egg-white - keep the third yolk in a glass.
                  5. Add the milk and salt and pepper and crumble the feta, mix well.
                  6. Cover the dough with a cloth and let it rise for an hour. It doesn't rise much, about twice as much.
                  7. Take the dough and roll it out into a sheet less than one centimeter thick.
                  8. Cut rounds with a coupe pat, put the filling in a semicircle, wet the edges with a little water and cover to close and form a crescent.
                  9. Press the edges with a fork or your finger.
                  10. Place in a pan with greaseproof paper. In a bowl, break the egg and mix it by adding 1 tbsp. water. Brush the cheesecakes with a brush.
                  11. Bake them at 180 degrees for about 20 minutes until golden.

                                      No comments:

                                      Post a Comment