Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)
Messy cheese pie
ingredients
- 225 gr filo dough
- 100 ml milk
- 100 ml Greek yogurt
- 100 ml light olive oil
- 150 gr of old dutch cheese (or any salty cheese you have in your fridge)
- 2 eggs
- 10 gr baking powder
instructions
- Separate the filo dough, make little piles and bake for 5 minutes in 100 degrees, so they become dry.
- Mix all ingredients in a large bowl.
- Break the dried filo dough into pieces and add gradually to the mix.
- Pour into a Pyrex bowl.
- Bake in pre-rewarmed oven, in 180 degrees and for about 20-25 minutes.
Make sure to dry the filo dough, otherwise your pie will become lumpy.
IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Αυτός θα είναι ο μήνας τησ τσαπατσουλιάς! Μεταξύ ταξιδιών για την δουλεία και φορτωμένων Σαββατοκύριακων θα φτιάξω εύκολες, γρήγορες και νόστιμες δημιουργίες. Μείνετε συντονισμένοι. Πρώτη απόπειρα μια τσαπατσουλοτυρόπιτα :)
Τσαπατσουλοτυρόπιτα
υλικά
υλικά
- 225 γρ φύλλο κρούστας
- 100 μλ γάλα
- 100 μλ ελληνικό γιαούρτι
- 100 μλ ελαφρύ ελαιόλαδο
- 150 γρ τυρί τριμμένο κίτρινο η γραβίερα
- 2 αυγά
- 10 γρ μπέικιν πάουντερ
οδηγείες
- Ζαρώνουμε τα φύλλα ένα ένα και τα ψήνουμε για 5 λεπτά στους 100 βαθμούς, έτσι ώστε να ξεραθούν.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ.
- Σπάμε το φύλλο σε κομμάτια και το προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα.
- Ρίχνουμε σε ένα βαθύ Πυρέξ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.
Πόσο πρακτικές είναι αυτές οι πίτες και με μια πράσινη σαλάτα γίνεται υπέροχος και νόστιμος συνδυασμός!
ReplyDeleteΩραιότατη!
Ζ.
Ευχαριστω Ζαμπία. Εμπνευσμένη απο την τέχνικη της πορτοκαλοπιτας σου και ότι είχα στο ψυγείο :)
ReplyDeleteΠανεύκολη και σούπερ νόστιμη!!
ReplyDeleteΕυχαριστω!
Delete