Sunday, 22 March 2015

Dairy or vegan mpougatsa in 30 minutes

My aunt's recipe, perfect milk pie for unexpected visitors :)



Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)

Dairy or vegan mpougatsa in 30 minutes



ingredients
  • 75 gr butter or margarine
  • 250 gr filo dough 
  • 1 can of condensed cow milk (or coconut milk)
  • Cinnamon
instructions
  1. Melt the butter until it becomes liquid and butter the form.
  2. Crouch the dough in a Pyrex form.
  3. Pour the butter evenly.
  4. Bake in the oven for 10 minutes and in 180 degrees.
  5. Take out, pour the condensed milk evenly and sprinkle some cinnamon ontop.
  6. Bake for another 10 minutes until it becomes golden color.
Step by step 1st bake round.


And 2nd round.


Serve warm or cold with powder sugar or ice cream.



IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Συνταγή της θείας μου για απρόσμενες επισκέψεις.


Νηστίσιμη (ή όχι) μπουγάτσα σε 30 λεπτά

Υλικά
  • 75 γρ βούτυρο η μαργαρίνη
  • 250 γρ ζύμη φύλλο
  • 1 ζαχαρούχο γάλα αγελάδος ή καρύδας
  • Κανέλα
οδηγείες
  1. Λιώστε το βούτυρο και βουτυρώστε τη φόρμα.
  2. Ζαρώστε την ζύμη στη φόρμα.
  3. Περιχύστε με το ρευστό βούτυρο.
  4. Ψήστε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  5. Βγάλτε τη φόρμα έξω, περιχύστε με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέστε κανέλα.
  6. Ξαναψύστε για 10 λεπτά έως να γίνει χρυσαφί χρώμα,
Βήμα προς βήμα πριν τον πρώτο γύρο ψησίματος.


Βήμα προς βήμα πριν τον δεύτερο γύρο ψησίματος.


Σερβίρεται ζεστό η κρύο με ζάχαρη άχνη ή παγώτο.




1 comment: