Sunday 5 April 2015

Pepi's non-dairy spring cookies

You I was looking for some non-dairy cookies to make before Easter comes and I saw this recipe in one of my favorite blog's Pepi's-kitchen twisted a bit and here we are :)


Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)



Pepi's non-diary spring cookies


ingredients
  • 250 gr margarine for cup-cakes with butter aroma
  • 150 gr honey
  • 50 gr brown sugar
  • 1 shot of rum
  • 1/2 tea spoon baking soda
  • 450 gr flour
instructions
  1. Mix the margarine with the honey and sugar.
  2. Add the shot of rum with the baking soda already dissolved in it.
  3. Add flour until the dough becomes a hard cookie dough.
  4. Make little balls with your hands, squeeze them flat and add a decoration.
  5. Bake in 200 degrees for about 10-15 minutes until they become golden color.
The dough becomes quite hard and oily.



Keep an eye on them while baking, they turn gold really fast.    




IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Έψαχνα για νηστίσιμα κουλουρακιά για την Μεγάλη Εβδομάδα και τα βρήκα σε ένα από τα αγαπημένα μου μπλόγκ Pepi's-kitchen. Άλλαξα λίγο την συνταγή και ορίστε!



Τα νηστίσιμα κουλουράκια της Πέπης

Υλικά
  • 150 γρ μαργαρίνη με άρωμα βουτύρου ή φυτίνη
  • 150 γρ μέλι
  • 50 γρ μαύρη ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 450 γρ αλέυρι
οδηγείες
  1. Ανακατεύτε τη μαργαρίνη/φυτίνη με τη ζάχαρη και το μέλι.
  2. Προσθέστε το σφηνάκιρούμι αφού διαλύσουμε μέσα τη σόδα.
  3. Προσθέστε το αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη αρκετά σκληρή.
  4. Κάντε μπαλάκια με τα χέρια σας, πιέστε τα ΄ώσπου να γίνουν επίπεδα και διακοσμήστε.
  5. Ψήστε σε 200 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσαφί.
Η ζύμη γίνεται πολύ σκληρή και λιπαρή.


Ελέγχουμε καθώς ψήνονται γιατί αλλάζουν χρώμα γρήγορα.



6 comments:

  1. Καλημέρα Λιάνα

    Τα μπισκότα εκτός από όμορφα έχουν υπέροχο χρώμα!

    Τις καλύτερες ευχές μου για μια όμορφη Πασχαλιά!
    Ζ.

    ReplyDelete
  2. Τι όμορφα!!
    Πολύ χαίρομαι που τα έφτιαξες!!
    Μου κάνει εντύπωση που σου έγινε πολύ σκληρή η ζύμη, Ίσως χρησιμοποιούμε διαφορετικό αλεύρι.

    Σ΄ευχαριστώ πολύ!!!!

    ReplyDelete
  3. Καλησπερα Ζαμπια σε ευχαριστω! Καλο Πασχα σε εσενα και στην οικογενια σου!

    ReplyDelete
  4. Ευχαριστω Πεπη, μαλλον ειναι το αλευρι πιο σκληρο. Ειναι πολυ γευστικα ο μικρος ξετρελάθηκε. Καλο Πασχα!

    ReplyDelete
  5. Κουλουρακια εγγυηση!!! Πολυ ωραια εγιναν!! Καλο πασχα!!

    ReplyDelete
  6. Ευχαριστω πολυ Χρυσαυγή, καλοφάγωτα!!!

    ReplyDelete