Sunday 26 April 2015

A pear pie like no other

A week ago I had to bake at work for charity. Living in The Netherlands and knowing how much the Dutch like apples and pears I made an very different pear pie than the usual. Sold out in half an hour :)



Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)



A pear pie like no other


ingredients for the crust
  • 200-250 gr all purpose flour
  • 100 gr butter
  • 150 gr water
  • 100 gr powder sugar
  • 5 gr of salt
  • 1 vanilla sugar
ingredients for the filling
  • 200 gr milk
  • 100 gr milk cream
  • 3 eggs
  • 80 gr brown sugar
  • 20 gr cacao powder
  • 4 large pears
  • 50 gr white sugar
  • 600 ml water
instructions for the crust
  1. Mix the crust ingredients and until you form a uniform dough.
  2. Put in a fridge one hour to allow it to rest and become cold again.
  3. Roll the dough to a diameter of 30 cm and place it in a buttered and flower 24 cm form.
instructions for the filling
  1. Peal the pears, remove the pit and slice them into two parts.
  2. Boil them with the 600 ml water and 50 gr white sugar until they become soft.
  3. Place them on kitchen paper until they are dry.
  4. Mix the eggs with the 80 gr of brown sugar and cacao
  5. Warm up the milk and the cream and add it to the egg-sugar-cacao mix.
  6. Place the dry pear slices on the crust dough.
  7. Pour the filling mix gently on the dough-pear form.
  8. Bake for 45-50 minutes in 180 degrees.
  9. When ready take out of the form and let it cool down.
  10. Keep in the fridge for three days max.
Cooling the dough makes rolling easier.


I used some cinnamon in the water for extra flavor.


When mixing the filling, make sure the milk & cream is not to warm as a egg might split. You can also add some chocolate sprinkles in the mix.


Make sure there is an edge around your crust, as the filling ins liquid.


Ready!



IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Πριν από μία εβδομάδα προσφέρθηκα να φτιάξω κάτι  για την δουλειά για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Έδω στην Ολλανδία οι Ολλανδοί τρελαίνονται για μήλα και αχλάδια οπότε έκανα μια πολύ διαφορετική πίτα αχλαδιών. Ξεπουλήθηκε σε μισή ώρα :)


Μια αχλαδόπιτα σαν καμία άλλη

υλικά για την κρούστα
  • 200-250 γρ αλεύρι για όλες τις σκοπό
  • 100 γρ βούτυρο
  • 150 γρ νερό
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 5 γρ αλάτι
  • 1 βανίλια
υλικά για την γέμιση
  • 200 gr γάλα
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 80 γρ σκόυρα ζάχαρη
  • 20 γρ κακάο
  • 4 μεγάλα αχλάδια
  • 50 γρ λευκή ζάχαρη
  • 600 μλνερό
οδηγείες για την κρούστα
  1. Ανακατέψτε τα υλικά και κρούστα μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο ζύμη.
  2. Βάλτε σε ένα ψυγείο μία ώρα για να του επιτρέψει να ξεκουραστεί και να γίνει κρύο και πάλι.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια διάμετρο 30 cm και τοποθετήστε το σε ένα βουτυρωμένο και λουλούδι 24 εκατοστά μορφή.
οδηγείες για την γέμιση
  1. Κρούω τα αχλάδια, αφαιρέστε το λάκκο και τα κόβουμε σε φέτες σε δύο μέρη.
  2. Βράζουμε τους με την 600 ml νερού και 50 γρ λευκό sugard μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας μέχρι να είναι στεγνό.
  4. Ανακατέψτε τα αυγά με το 80 γρ μαύρη ζάχαρη και κακάο
  5. Ζεστάνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και προσθέστε το στο μείγμα αυγών-ζάχαρης-κακάο.
  6. Τοποθετήστε τις ξηρές φέτες αχλάδι σε ζύμη κρούστα.
  7. Ρίχνουμε την γέμιση απαλά τη μορφή ζύμης-αχλάδι.
  8. Ψήστε για 45-50 λεπτά σε 180 βαθμούς.
  9. Όταν είναι έτοιμο βγάλτε από την φόρμα και αφήστε το να κρυώσει.
  10. Φυλάσσεται στο ψυγείο για τρεις ημέρες το πολύ.
Όταν η ζύμη κρυώσει ανοίγει πίο εύκολα.


Πρόσθεσα λίγη κανέλα στο νερό για έξτρα άρωμα.


Προσοχή το γάλα να μην είναι πολύ ζεστό για να μην κόψουν τα αυγά. Μπορέιτε να επίσης να βάλετε στο μέιγμα και τριμμένη σοκολάτα.


Η γέμιση είναι ρευστή και χρειάζεται να ανόιξετε το φύλλο αρκετά ώστε να μην ξεχυλήσει.


Ready!

No comments:

Post a Comment