Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)
Super bio-cookies from Spelt flour
ingredients
- 1 glass of biological olive oil
- half glass biological brown sugar
- 1 glass of orange juice
- 4 table spoon grape molasses
- 2 tea spoons cinnamon powder
- 1/3 teaspoon cloves powder
- 1 tea spoon baking powder
- 1 tea spoon baking soda
- 6 glasses biological flour (I used half plain white flour half spelt)
- half glass biological raisins
instructions
- Mix the olive oil with the sugar and orange juice and grape molasses using a whisk.
- Add the cinnamon and cloves powder.
- Mix the baking powder and soda into the flour
- Add one by one the glasses of flour until the dough becomes hard enough to shape the cookies by hand.
- Bake in 180 degrees for about 20 minutes.
Keep an eye on them while baking, they turn gold really fast.
IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Στον Jonathan αρέσει να τρώει μπισκότα και γάλα για πρωινό. Τα έτρωγε κάθε πρωί καθώς ήμασταν για διακοπές στην Αθήνα έτσι σκέφτηκα να κάνω μια πιο υγειής εκδοχή. Χρησιμοποίησα βιολογικό αλεύρι ζέας, δικό μας ελαιόλαδο, πολύ λίγη ζάχαρη και πετιμέζι σταφυλιών. Με αυτή τη συνταγή βγαίνουν περίπου 24 μπισκότα :)
Υλικά
Μπορείτε να τους δώσετε ότι σχήμα θέλετε.
Στον Jonathan αρέσει να τρώει μπισκότα και γάλα για πρωινό. Τα έτρωγε κάθε πρωί καθώς ήμασταν για διακοπές στην Αθήνα έτσι σκέφτηκα να κάνω μια πιο υγειής εκδοχή. Χρησιμοποίησα βιολογικό αλεύρι ζέας, δικό μας ελαιόλαδο, πολύ λίγη ζάχαρη και πετιμέζι σταφυλιών. Με αυτή τη συνταγή βγαίνουν περίπου 24 μπισκότα :)
Σουπέρ βιολογικά κουλουράκια Ζέας
Υλικά
- 1 ποτήρι του βιολογικό ελαιόλαδο
- μισό ποτήρι βιολογική μαύρη ζάχαρη
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 4 κουταλιές σούπας πετιμέζι
- 2 κουταλάκια τσαγιού σκόνη κανέλας
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι τσάγιού μπέκιν
- 1 κουταλάκι τσάγιού σόδα
- 6 ποτήρια βιολογικό αλεύρι (εγώ χρησιμοποίησα μισό απλό αλεύρι και μισό ζέας)
- μισό ποτήρι βιολογική σταφίδα
οδηγείες
- Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το πετιμέζι χρησιμοποιώντας ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο σε σκόνη.
- Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα με το αλεύρι.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα ποτήρια αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη αρκετά σκληρή για να πλάσουμε τα μπισκότα με το χέρι.
- Ψήνουμε σε 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Μπορείτε να τους δώσετε ότι σχήμα θέλετε.
No comments:
Post a Comment