Tuesday, 18 August 2015

Carrot mini-cakes with oat flakes

Here is a simple fast and healthy snack for kids and a great treat for school as well.


Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)



Carrot cupcakes with oat flakes

ingredients
  • 1 cup spelt flour 
  • 1 cup rolled oats
  • 1 teaspoon baking powder
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1 cup brown sugar
  • 1 teaspoon cinnamon
  • 1/4 teaspoon nutmeg
  • 3 eggs
  • 1/4 cup olive oil
  • 1 cup yogurt
  • 1/2 cup milk
  • 1.5 cups of grated carrot
  • 1 cup raisins

instructions
  1. Throw the eggs and sugar in a bowl and stir with a whisk.
  2. Add oil, milk and yogurt.
  3. Mix the flour with the flakes, the baking powder and baking soda and add to the mix.
  4. Once the mixture is uniform, add the carrot and raisins.
  5. Pour the batter into the molds for cakes (out of about 12 to 16).
  6. Bake in 180 degrees for about 20 minutes.
Mix the liquids with the sugar first.


Then all the solids.


I filled the molds quite full and as a result the cakes became quite big.



They are super fluffy!



IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ένα εύκολο, γρήγορο και υγεινό σνακ για τα παιδιά, που μπορεί να προσφερθεί και ως κέρασμα!


Κεκάκια καρότου με νιφάδες βρώμης

υλικά
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι ζέας
  • 1 φλυτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1 κουταλάκι μπέκιν
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 3 αυγά
  • 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι γιαούρτι
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • 1,5 φλυτζάνι τριμμένο καρότο
  • φλυτζάνι σταφίδες
οδηγίες
  1. Ρίχνω σε ένα μπώλ τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύω με ένα σύρμα.
  2. Προσθέτω το λάδι, το γάλα και το γιαούρτι.
  3. Ανακατέυω το αλεύρι με τις νιφάδες, το μπέκιν και σόδα και τα προσθέτω στο μίγμα.
  4. Μόλις γίνει το μίγμα ομοιόμορφο, ρίχνω το καρότο και τις σταφίδες.
  5. Χύνω τον χυλό σε φόρμες για κεκάκια (βγαίνουν περίπου 12 με 16).
  6. Ψήνω σε 180 βαθμούς για 20 λεπτα.
Τα υγρά με την ζάχαρη πρώτα.


Και τα στερεά μέτα.


Γέμισα τις φόρμες στο φόυλ και γίνανε αρκετά μεγάλα. 


Είναι σούπερ αφράτα!

No comments:

Post a Comment