Tuesday, 18 August 2015

Sandrine's moist mango cake

Mango is an aromatic fruit, eaten as is, as juice, as sorbet, in coctails and many other ways. a few years ago friends of ours returned from holiday in Vietnam and cooked a delicious dinner inspired from their trip. And the dessert was a delicious mango cake.


Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)



Sandrine's moist mango cake

ingredients 
  • 200 gr unsalted  & roasted macademia nuts
  • 100 gr unsalted  & roasted macademia nuts cut in small pieces
  • 665 gr mango
  • 85 gr mango cut in small cubes
  • 255 gr butter
  • 200 gr sugar
  • 1 vanilla
  • 4 large eggs
  • 400 gr all purpose flour
  • 1 1/2 baking powder
  • optional for serving; sugar powder, extra mango, whipped cream and nutmeg
instructions
  1. Grind the 200 gr macademia nuts.
  2. Use a kitchen mixer to puree the 665 gr of mango
  3. Mix the butter with half of the sugar and the vanilla until it becomes creamy.
  4. Add the rest of the sugar and mix well.
  5. Add the eggs one by one and mix well.
  6. In a separate bowl mix the flour, backing powder and grinded nuts.
  7. Add to the butter-sugar-egg mix and fold the dough gently.
  8. Pour the mix into the silicon form.
  9. Springle the fine cut nuts and mango on the top of the dough.
  10. Bake for about an hour in 180 degrees.
  11. Serve as is, with powder sugar or with whipped cream, nutmeg and mango pieces.
The Silikomart form is gorgeous, you can use it also for cold desserts.


The four main ingredients that make this cake special.

While adding the ingredients one by one, the mix changes color.


Before and after baking.


Served with powder sugar, this cake is moist in the middle.



IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Το μάνγο είναι ένα αρωματικό φρούτο, τρώγεται όπως είναι, ως χυμός, ως γρανίτα, σε κοκτέιλ και σε πολλούς άλλους τρόπους. Πριν από λίγα χρόνια φίλοι μας επέστρεψαν από τις διακοπές στο Βιετνάμ και μαγειρεψαν ένα νόστιμο δείπνο εμπνευσμένο από το ταξίδι τους. Το επιδόρπιο ήταν ένα λαχταριστό  κέικ μάνγκο.



Μάνγκο ύγρο κέικ της Σαντρίν

υλικά
  • 200 γρ ανάλατα & καβουρντισμένα μακαντέμια
  • 100 γρ ανάλατα & καβουρντισμένα μακαντέμια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 665 γρ μάνγκο
  • 85 γρ μάνγκο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 255 gr βούτυρο
  • 200 gr ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις σκοπό
  • 1 1/2 μπέκιν
  • εναλλακτίκα για σερβίρισμα΄ ζάχαρη άχνη, έξτρα μάνγκο, σαντιγύ και μοσχοκάριδο.
οδηγίες 
  1. Αλέστε τα 200 γρ μακαντέμια.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ κουζίνας για να κάνετε πουρέ το 665 gr μάνγκο
  3. Ανακατεύτε το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει αφράτο.
  4. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύτε καλά.
  5. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα και ανακατέψτε καλά.
  6. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέκιν και τα αλεσμένα καμαντέμια.
  7. Προσθέστε στο μίγμα βουτύρου-ζάχαρης-αυγών και ανακατέψτε τη ζύμη απαλά.
  8. Χύστε το μίγμα στη φόρμα.
  9. Ρίξτε τα κομματάκια μακαντέμια και μάνγκο στην πάνω στη ζύμη.
  10. Ψήστε για περίπου μια ώρα σε 180 βαθμούς.
  11. Σερβίρετε όπως είναι, με τη ζάχαρη αχνή ή με σαντιγί, μοσχοκάρυδο και μάνγκο σε κομμάτια.

Η φόρμα Silikomart είναι πανέμορφη, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και για κρύα επιδόρπια.


Τα τέσσερα βασικά συστατικά που κάνουν αυτό το κέικ σπέσιαλ.


Η προσθήκη των συστατικών ένα προς ένα, αλλάζει χρώμα του μίγματος.



Πριν και μετά το ψήσιμο.


Σερβίρεται με ζάχαρη άχνη, αυτό το κέικ είναι υγρό και λαχταριστό!




4 comments:

  1. Καλημέρα!! Φαίνεται πολύ νόστιμο!!!
    Καλώς σε βρήκα!

    ReplyDelete
  2. Καλησπέρα! Ναι ειναι υπέροχο και πολυ αρωματικό δοκιμάστε το :)

    ReplyDelete
  3. Το μάνγκο είναι ένα νόστιμο εξωτικό φρούτο και βάζοντάς το σε κέικ το αναδεικνύει και το νοστιμίζει.
    Το κέικ έγινε υπέροχο και η όμορφη φόρμα το έκανε εντυπωσιακό!

    Γεια σου Λιάνα!
    Ζ.

    ReplyDelete
  4. Ευχαριστω Ζαμπια!!! Μολις επιστρέψαμε απο διακοπες και θα ξαναρχίσουμε τις ατασθαλίες στην κουζινα :)

    ReplyDelete