Monday, 13 July 2015

Cream-licious baked cheese cake with raspberry sauce

This cake is creamy and delicious, therefore cream-licious. It is very quick to prepare but long to bake. They say the secret to a backed cheese cake is not to have a single crack when you take it out of the over. I can safely say I was successful :)



Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)




Cream-licious baked cheese cake with raspberry sauce

ingredients for the cake
  • 200 gr digestive biscuits
  • 100 gr butter
  • 2 vanilla
  • 600 gr MonChou
  • 2 tablespoons flour
  • 180 gr sugar
  • 3 eggs
  • 120 g sour cream
instructions for the cake
  1. Preheat oven to 120 ° C.
  2. Place in the bottom of the ring-form a backing paper sheet.
  3. Grind the cookies in a food processor.
  4. Melt the butter.
  5. Put the crushed biscuits in a bowl and add the butter and one vanilla.
  6. Spread the mixture evenly over the form and press firmly. Put the mold in the refrigerator.
  7. Mix together with the other vanilla MonChou, flour, sugar, eggs and sour cream with the wire to make the mixture uniform.
  8. Put the mixture into the form.
  9. Bake for about 1 1/2 hours in the middle of the oven.
  10. The cheesecake is crispy outside and creamy inside.
  11. Take out of the oven to cool down to room temperature.
  12. Put cheesecake before serving for at least 4 hours in the refrigerator.

ingredients for the syrup
  • 1 cup sugar
  • 2 cups water
  • 3-4 raspberries
instructions for the syrup
  1. Boil the water and sugar for about 8 minutes.
  2. Add the raspberries and press with a form until it becomes uniform.

By using backing paper you will be able to take the cake out without breaking it.

You can mix the ingredients by ham.


The bottom layer is crunchy and the filling is creamy.

This cake is creamy and fresh with the raspberry topping.


Enjoy!



IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Αυτό το κέικ είναι κρεμώδες και νόστιμο, ως εκ τούτου, κρέμονόστιμο. Είναι πολύ γρήγορο ως προετοιμασία, αλλά πολύ αργό στο ψήσιμο. Λένε ότι το μυστικό ενός τσιζκέικ είναι να μην έχει ρωγμή. Μπορώ να πω με ασφάλεια ότι πέτυχε :)


Κρεμονόστιμο τζιζκέικ με σάλσα από σμέουρα   

συστατικά για το τσιζκέικ
  • 200 γρ μπισκότα digestive
  • 100 γρ βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 600 γρ MonChou
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 180 γρ ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 120 γρ ξυνή κρέμα γάλακτος 
Οδηγείες για το τσιζκέικ
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 120 ° C. 
  2. Βάζετε στον πάτο του τησ φόρμας αντικολλητικό χαρτί. 
  3. Αλέστε τα μπισκότα στο μούλτι. 
  4. Λιώστε το βούτυρο.
  5. Βάλτε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέστε το βούτυρο και την μισή βανίλια. 
  6. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τη φόρμα και πιέστε σταθερά. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο.
  7. Ανακατέψτε μαζί με την υπόλοιπη βανίλια το MonChou, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά και ξινή κρέμα με το σύρμα έως να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο.
  8. Ρίξτε το μίγμα στο ταψί.
  9. Ψήστε για περίπου 1 1/2 ώρα στη μέση του φούρνου. 
  10. Το τζιζκέικ γίνεται από εξω τραγανό και από μέσα κρεμώδες.
  11. Βγάλτε το από το φούρνο να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. 
  12. Βάλτε το cheesecake πριν το σερβίρισμα και για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο.
συστατικά για τη σάλσα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνι νερό
  • 3-4 σμέουρα
οδηγείες για τη σάλσα
  1. Βράζετε το νερό και τη ζάχαρη για περίπου 8 λεπτά.
  2. Προσθέστε τα σμέουρα και πιέστε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το σιρόπι.

Το αντικολλητικό χαρτί βοηθάει στο να βγάλετε το κέικ χωρίς να σπάσει.


Μπορείτε να ανακατέψετε τα υλικά με το χέρι.


Το κάτω μέρος είναι τραγανό και η γέμιση κρεμώδης.


Αυτό το τζιζκέικ είναι κρεμώδες καί δροσερό με ελαφρύ σιρόπι σμέουρων.


Καλή όρεξη!





2 comments:

  1. Πραγματικά πολύ επιτυχημένο και πολύ λαχταριστό γευστικά και εμφανισιακά.
    Αυτό το συστατικό το "Monchou" δεν νομίζω να το βρίσκω εδώ... :(

    Z.

    ReplyDelete
  2. Καλημερα, αντι για monchou μπορεις να χρησιμοποιήσεις Φιλαδέλφεια γιατι ειναι και δυο τυρι κρεμα. Το monchou ειναι πιο παχύ και μοιάζει σαν ενα κομμάτι βούτυρο ως υφή. Οπότε μαλλον θα γινει πιο ελαφρύ :)

    ReplyDelete