Monday, 21 September 2015

Fluffy lemon cake with chocolate glaze

Now that the schools are again open, this is a great treat to give to your kids. With or without chocolate. I use dark chocolate and a bit of butter for the glaze.



Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)



Fluffy lemon cake with chocolate glaze

ingredients
  • 5 eggs
  • 150  gr white sugar
  • 250 gr butter
  • 150 gr brown sugar
  • 250 ml milk
  • 400 gr all purpose flour
  • 1 tea spoon backing powder
  • zest from one lemon
  • 100 gr chocolate
  • 2 teaspoons of butter
instructions
  1. Beat the egg whites with the white sugar until stiff.
  2. Leave the butter out of the fridge until ti becomes soft.
  3. Beat the butter with the brown sugar.
  4. Add the egg yolks one by one.
  5. Mix the flour with the baking powder and add it to the mix.
  6. Add the zest to the mix.
  7. Gently fold the mix with the egg whites.
  8. Butter and flour the backing form.
  9. Pour the mix into the form.
  10. Bake at 160 degrees for about 1 hour. After the first 45 minutes pass check regularly with a knife not to over-bake it.
  1. Melt the chocolate with the butter in low fire.
  2. Once the cake is cold, turn upside down and pour the chocolate glaze.
The four stages of the cake.


With or without chocolate glaze.






IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Τώρα που τα σχολεία είναι και πάλι ανοιχτά, αυτό το κέικ είναι ιδανικό για κολατσιό! Με ή χωρίς σοκολάτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρη σοκολάτα και λίγο βούτυρο για το γλάσο.



Αφράτο κέικ λεμονιού με σοκολατένιο γλάσο

Υλικά
  • 5 αυγά
  • 150 γρ λευκή ζάχαρης
  • 250 γρ βούτυρο 
  • 150 γρ μαύρη ζάχαρη
  • 250 μλ γάλα
  • 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι τσαγιού μπέκιν
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 100 gr σοκολάτα 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
Οδηγείες
  1. Χτυπάτε τα ασπράδια με την άσπρη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Αφήστε το βούτυρο εκτός το ψυγείου να μαλακώσει.
  3. Χτυπήστε το βούτυρο με την καφέ ζάχαρη.
  4. Προσθέστε τους κρόκους ένα-ένα.
  5. Ανακατεύτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτε στο μείγμα.
  6. Προσθέστε το ξύσμα στο μείγμα.
  7. Απαλά ανακατέχτε το μείγμα με τα ασπράδια των αυγών.
  8. Βούτυρώστε και αλεύρώστε τη φόρμα.
  9. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα.
  10. Ψήνετε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Μετά τα πρώτα 45 λεπτά ελέγξτε συχνά με ένα μαχαίρι αν έχει γίνει για να μην παραψηθεί.
  1. Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
  2. Μόλις το κέικ είναι κρύο, γυρίστε το ανάποδα και περιχύστε το με το γλάσο σοκολάτας.
Τα τέσσερα στάδια του κέικ.



Με ή χωρίς γλάσο σοκολάτας!


1 comment:

  1. Πολύ όμορφες φωτογραφίες, μα πάρα πολύ!

    Γεια σου Αγγελική!
    Ζ.

    ReplyDelete