Now that the schools are again open, this is a great treat to give to your kids. With or without chocolate. I use dark chocolate and a bit of butter for the glaze.
Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)
Fluffy lemon cake with chocolate glaze
ingredients
- 5 eggs
- 150 gr white sugar
- 250 gr butter
- 150 gr brown sugar
- 250 ml milk
- 400 gr all purpose flour
- 1 tea spoon backing powder
- zest from one lemon
- 100 gr chocolate
- 2 teaspoons of butter
instructions
- Beat the egg whites with the white sugar until stiff.
- Leave the butter out of the fridge until ti becomes soft.
- Beat the butter with the brown sugar.
- Add the egg yolks one by one.
- Mix the flour with the baking powder and add it to the mix.
- Add the zest to the mix.
- Gently fold the mix with the egg whites.
- Butter and flour the backing form.
- Pour the mix into the form.
- Bake at 160 degrees for about 1 hour. After the first 45 minutes pass check regularly with a knife not to over-bake it.
- Melt the chocolate with the butter in low fire.
- Once the cake is cold, turn upside down and pour the chocolate glaze.
The four stages of the cake.
With or without chocolate glaze.
IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Τώρα που τα σχολεία είναι και πάλι ανοιχτά, αυτό το κέικ είναι ιδανικό για κολατσιό! Με ή χωρίς σοκολάτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρη σοκολάτα και λίγο βούτυρο για το γλάσο.
Αφράτο κέικ λεμονιού με σοκολατένιο γλάσο
Υλικά
- 5 αυγά
- 150 γρ λευκή ζάχαρης
- 250 γρ βούτυρο
- 150 γρ μαύρη ζάχαρη
- 250 μλ γάλα
- 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι τσαγιού μπέκιν
- ξύσμα ενός λεμονιού
- 100 gr σοκολάτα
- 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
Οδηγείες
- Χτυπάτε τα ασπράδια με την άσπρη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Αφήστε το βούτυρο εκτός το ψυγείου να μαλακώσει.
- Χτυπήστε το βούτυρο με την καφέ ζάχαρη.
- Προσθέστε τους κρόκους ένα-ένα.
- Ανακατεύτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτε στο μείγμα.
- Προσθέστε το ξύσμα στο μείγμα.
- Απαλά ανακατέχτε το μείγμα με τα ασπράδια των αυγών.
- Βούτυρώστε και αλεύρώστε τη φόρμα.
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα.
- Ψήνετε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Μετά τα πρώτα 45 λεπτά ελέγξτε συχνά με ένα μαχαίρι αν έχει γίνει για να μην παραψηθεί.
- Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις το κέικ είναι κρύο, γυρίστε το ανάποδα και περιχύστε το με το γλάσο σοκολάτας.
Πολύ όμορφες φωτογραφίες, μα πάρα πολύ!
ReplyDeleteΓεια σου Αγγελική!
Ζ.