Sunday 11 October 2015

Super cute Apple and Pear pies

A couple of weekends ago we went to our close by biological farm and hand picked apples and pears. Jonathan likes the crust a lot so we made one-one Super cute apples and pear crumble pies. In the size of cupcakes they are perfect as snack or for your kid's party!


Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)


Super cute Apple and Pear pies

ingredients for the crust
  • 200 gr butter
  • 150 gr sugar
  • 1 egg
  • 1 vanilla
  • 300 gr flour
  • 1 tea spoon baking powder
  • a pinch of salt
  • breadcrumbs
ingredients for the filling
  • 1 large apple & 1 large pear
  • 100 gr brown sugar
  • 1 table spoon cinnamon
  • 1 hand full raisins
  • ingredients for the crumble
  • 50 gr flour
  • 50 gr sugar
  • 50 gr butter
instructions for the crust
  1. Leave the butter out of the fridge until it becomes soft.
  2. Mix the butter and sugar using your hands, until it becomes uniform.
  3. Beat the egg with the sugar, using a whisker.
  4. Add the egg to the butter mix.
  5. Mix the flour with the baking powder and salt.
  6. Add the flour mix to the rest of the mix.
instructions for the filling
  1. Cut the apples to small cubes.
  2. Add the sugar and cinnamon and mix well with your hands.
  3. Try one apple cube, if it is still sour add more sugar.
  4. Add the  raisins.
instructions for the crumble
  1. Mix the butter and sugar using your hands.
  2. Add the flour and make it crumble with your fingers.
instructions for putting it together:
  1. Put cupcake forms in the 12 forms.
  2. Take a dough piece as big as a small mandarin.
  3. Cover also the edges of the cupcake paper.
  4. Spread some bread crumbs in the bottom of the form, so they suck the juices from your apple mix. Otherwise the bottom may not bake properly.
  5. Put the apple mix in the form, using a table spoon and avoid pouring any liquid from the apple mix.
  6. Spread the crumble mix on top.
  7. Bake in 180 degrees, air, for about 45 minutes.
  8. Once baked, let it cool down for 15 minutes, carefully peal the paper form and serve! 
Cutting the apple & pear in cubes and add the cinnamon and raisins.


Cut the soft butter in cubes, so you can easily mix it by using with your hands.


Don't forget the bread crumbs, they will absorb they humidity from the apple/pear.


This is how they look like before baking.


After baking for an hour, your pies should look like this.


Serve and enjoy!


IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Πριν από δύο Σαββατοκύριακα πήγαμε  στο βιολογικό αγρόκτημα κοντά μας και μαζέψαμε μήλα και τα αχλάδια. Του Jonathan του αρέσει η κρούστα πιο πολύ από την γέμιση και έτσι κάναμε σούπερ χαριτωμένα πιτάκια μήλου και αχλαδιού. Γίνονται στο μέγεθος των cupcakes είναι τέλεια ως σνακ ή για σνακ των παιδιού σας!

Σούπερ χαριτωμένα, μήλο και αχλαδό πιτάκια

Συστατικά για την κρούστα
  • 200 γρ βούτυρο
  • 150 ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 300 gr αλεύρι 
  • 1 κουταλάκι τσαγιού μπέκιν
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Φρυγανιά τριμμένη

Υλικά για τη γέμιση
  • 1 μεγάλο μήλο & 1 μεγάλο αχλάδι
  • 100 γρ μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι τσιαγιού κανέλα
  • 1 χούφτα σταφίδες

Συστατικά για την ζύμη
  • 50 γρ Αλεύρι
  • 50 γρ ζάχαρη 
  • 50 γρ βούτυρο

Οδηγίες για την κρούστα
  1. Αφήστε το βούτυρο από το ψυγείο μέχρι να γίνει μαλακό.
  2. Ανακατεύτε το βούτυρο και τη ζάχαρη με τα χέρια σας, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
  3. Χτυπάτε το αυγό με τη ζάχαρη, με ένα σύρμα.
  4. Προσθέστε το αυγό στο μίγμα βουτύρου.
  5. Ανακατεύτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  6. Προσθέστε το μίγμα αλευριου στο άλλο μίγμα.

Οδηγίες για τη γέμιση
  1. Κόψτε τα μήλα και τα αχλάδια σε μικρούς κύβους.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας.
  3. Δοκιμάστε ένα μήλο κύβο, αν εξακολουθεί να είναι ξινό προσθέστε περισσότερη ζάχαρη.
  4. Προσθέστε τις σταφίδες.

Οδηγίες για την κρούστα

  1. Ανακατεύτε το βούτυρο και τη ζάχαρη με τα χέρια σας.
  2. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατύεψτε με τα δάχτυλά σας ώσπου το μείγμα να γίνει θρυματιστό.

Οδηγίες για τα πιτάκια
  1. Βάλτε χάρτινες θήκες cupcake στις 12 θήκες.
  2. Κόψτε ένα κομμάτι ζύμης τόσο μεγάλο όσο ένα μικρό μανταρίνι.
  3. Καλύψτε μέχρι τις άκρες της θήκης χαρτιού cupcake.
  4. Πασπαλίστε την φρυγανιά στο κάτω μέρος της φόρμας, έτσι ώστε να απορροφήσει το χυμούς από μίγμα μήλων και αχλαδίων. Διαφορετικά,  ίσως το κάτω μέρος μπορεί να μην ψήθεί καλά.
  5. Βάλτε το μείγμα μήλου στη φόρμα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και αποφύγετε ρίξτε όλα τα υγρά από το μείγμα μήλου.
  6. Απλώστε το άλλο μείγμα θρυμματίζοντα; το στην κορυφή.
  7. Ψήστε σε 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 45 λεπτά.
  8. Μόλις ψηθούν, αφήστε τα να κρυώσει για 15 λεπτά, αφαιρέστε προσεκτικά το χαρτί και σερβίρετε!

Κόψτε το μαλακό βούτυρο σε κύβους, ώστε να μπορείτε να το αναμείξετε εύκολα με τα χέρια σας.


Μην ξεχνάτε την φρυγανιά, που θα απορροφήσει την υγρασία από το μήλο / αχλάδι.


Πριν από το ψήσιμο.


Μετά το ψήσιμο για μία ώρα, τα πιτάκια σας θα πρέπει να ροδίσουν.


Σερβίρετε και απολαύστε!



No comments:

Post a Comment