It is the season of the pumpkin and you can save that taste for all year long by preserving it in a jar!
Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)
ingredients
- 1 kilo of pumkin
- 800 gr sugar
- 1 vanilla
- 150 ml water
- Juice of two lemons
- 2-3 leaves of pelargonium graveolens (optional)
instructions
- Clean the pumkin and cut in cubes or other the desired shape.
- Cover the pieces in water and the juice of two lemons for at least 3 hours.
- Bring the water and sugar and vanilla to boil in a deep pan.
- Boil until the syrup binds (will take 15 minutes)
- Add the pumkin cubes and let it boil for max 10 minutes, in low fire.
- Leave the pumpkin in the pan for 24 hours, as it will loose more water.
- Bring to boil once more the following day until the syrup binds.
- Save in sterilized jars.
Super easy and fast to make!
IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Είναι η εποχή της κολοκύθας και μπορείτε να την διατηρήσετε όλο τον χρόνο άν την κάνετε γλυκό. Χρησιμοποιήσα λευκή κολοκύθα σε σχήμα μπουκαλιού με πορτοκαλί ψύχα.
Καταπληκτικό γλυκό κολοκύθα
υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα
- 800 γρ ζάχαρη
- 1 βανίλα
- 150 μλ νερό
- χυμό από δύο λεμόνια
- 2-3 φύλα αμπαρόρυζας
οδηγίες
- Καθαρίστε την κολοκύθα και το κόψτε σε κύβους ή όποιο σχήμα σας αρέσει.
- Καλύψτε τα κομμάτια σε νερό και το χυμό δύο λεμονιών για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Βράστε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια βαθύ κατσαρόλα.
- Βράστε μέχρι τα δεσμά σιρόπι (θα πάρει περίπου 15 λεπτά)
- Προσθέστε τους κύβους κολοκύθας και αφήστε τους να βράσουν σε χαμηλή φωτία για 10 λεπτά το πολύ.
- Αφήστε την κολοκύθα στην κατσαρόλα για 24 ώρες, γιατί θα βγάλει και άλλο νερό.
- Βράστε την κολοκύθα για ακόμη μια φορά την επόμενη μέρα μέχρι τα δέσει σιρόπι.
- Διατηρείστε σε αποστειρωμένα βάζα.
Πανεύκολο και γρήγορο γλυκό!
No comments:
Post a Comment