Monday, 23 November 2015

Amazing pumpkin preserves

It is the season of the pumpkin and you can save that taste for all year long by preserving it in a jar! 


Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)



Amazing pumpkin preserves

ingredients
  • 1 kilo of pumkin
  • 800 gr sugar
  • 1 vanilla
  • 150 ml water
  • Juice of two lemons
  • 2-3 leaves of pelargonium graveolens (optional)

instructions
  1. Clean the pumkin and cut in cubes or other the desired shape.
  2. Cover the pieces in water and the juice of two lemons for at least 3 hours.
  3. Bring the water and sugar and vanilla to boil in a deep pan.
  4. Boil until the syrup binds (will take 15 minutes)
  5. Add the pumkin cubes and let it boil for max 10 minutes, in low fire.
  6. Leave the pumpkin in the pan for 24 hours, as it will loose more water.
  7. Bring to boil once more the following day until the syrup binds.
  8. Save in sterilized jars.
Super easy and fast to make!


IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Είναι η εποχή της κολοκύθας και μπορείτε να την διατηρήσετε όλο τον χρόνο άν την κάνετε γλυκό. Χρησιμοποιήσα λευκή κολοκύθα σε σχήμα μπουκαλιού με πορτοκαλί ψύχα.



Καταπληκτικό γλυκό κολοκύθα

υλικά
  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 800 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλα
  • 150 μλ νερό
  • χυμό από δύο λεμόνια
  • 2-3 φύλα αμπαρόρυζας
οδηγίες
  1. Καθαρίστε την κολοκύθα και το κόψτε σε κύβους ή όποιο σχήμα σας αρέσει.
  2. Καλύψτε τα κομμάτια σε νερό και το χυμό δύο λεμονιών για τουλάχιστον 3 ώρες.
  3. Βράστε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια βαθύ κατσαρόλα.
  4. Βράστε μέχρι τα δεσμά σιρόπι (θα πάρει περίπου 15 λεπτά)
  5. Προσθέστε τους κύβους κολοκύθας και αφήστε τους να βράσουν σε χαμηλή φωτία για 10 λεπτά το πολύ.
  6. Αφήστε την κολοκύθα στην κατσαρόλα για 24 ώρες, γιατί θα βγάλει και άλλο νερό.
  7. Βράστε την κολοκύθα για ακόμη μια φορά την επόμενη μέρα μέχρι τα δέσει σιρόπι.
  8. Διατηρείστε σε αποστειρωμένα βάζα.
Πανεύκολο και γρήγορο γλυκό!


No comments:

Post a Comment