Monday 21 December 2015

Christmas festive cupcakes

You Jonathan had his Christmas dinner last week at school, here is a simple recipe for Festive cupcakes!



Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)



Christmas festive cupcakes

ingredients for the cupcakes (makes 24)
  • 250 gr butter
  • 500 gr sugar
  • 2 vanilla
  • 5 eggs
  • 1/2 tea spoon salt
  • 350 gr flour
  • 2 table spoons corn flour
  • 2 table spoons backing powder
  • 125 gr sour cream
ingredients for the icing
  • 300 gr powder sugar
  • 3 table spoons warm water.
instructions for the cupcakes
  1. Leave the butter and the eggs out of the fridge.
  2. Beat the egg-whites with the salt and one vanilla until stiff and put aside.
  3. Beat the butter with the sugar for 5 minutes.
  4. Add the yolks and sour cream to the mix and beat for a couples of minutes.
  5. Ads the flour, which already includes the corn flour and backing powder.
  6. Gently old the mix into the egg-whites.
  7. Divide the dough into 24 cupcake forms. They should by 3/4 full.
  8. Bake for 20-25 minutes in pre-warmed oven 180 degrees.
instructions for the frosting
  1. Mix the powder sugar with the water and leave in the fridge to cool down for 30 minutes.
  2. Use on top of the cupcakes for decoration. 
Make sure to beat the egg-whites until stiff.


Fold the mix gently.


You can use an ice-cream spoon to serve the dough into the cup-cake forms.


Cover 3/4 of the forms.


They will rise :)


Take them out and let them cool down. and cover with the icing and sugar Christmas decorations.


Happy Christmas everyone!!!


IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ο Jonathan είχε Χριστουγεννιάτικο δείπνο την περασμένη εβδομάδα στο σχολείο, μια απλή συνταγή για κεκάκια εορταστική!


Χριστουγεννιάτικα γιορτινά κεκάκια

Υλικά για τα κεκάκια (τεμάχια 24)
  • 250 γρ βούτυρο
  • 500 γρ ζάχαρη 
  • 2 βανίλιες
  • 5 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 350 γρ αλεύρι
  • 2 κουταλιές γλυκού φλαουερ
  • 2 κουταλιές γλυκού σόδα
  • 125 γρ κρέμα ξυνή
  • ingredients for the icing
Υλικά για το γλάσσο
  • 300 γρ ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές σούπας ζεστό νερό
Οδηγείες για τα κεκάκια
  1. Αφήστε το βούτυρο και τα αυγά εκτός ψυγείου.
  2. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι και μία βανίλια μέχρι να σφίξουν και βάλτε τα στην άκρη.
  3. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε τους κρόκους και ξινή κρέμα στο μίγμα.
  5. Προσθέστε το αλεύρι, το οποίο περιλαμβάνει ήδη το κορν φλάουρ και μπέκιν.
  6. Ανακατέψτε απαλά το μείγμα με τα ασπράδια.
  7. Μοιράστε τη ζύμη σε 24 φόρμες. Θα πρέπει κατά τις καλύψετε κατά 3/4.
  8. Ψήστε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς.
Οδηγείες για το γλάσσο
  1. Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη με το νερό και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά.
  2. Διακοσμήστε τα κεκάκια με το γλάσσο και χρωματιστά ζαχαρωτά.
Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν.


Διπλώστε το μείγμα απαλά.


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι παγωτό για να βάλετε τη ζύμη σε κάτε φόρμα.


Καλύψτε τα 3/4 της κάθε φόρμας.


Θα φουσκώσουν :)


Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα καλύπτουμε με το γλάσσο και τα χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά.


Χαρούμενα Χριστούγεννα !!!

No comments:

Post a Comment