Sunday, 6 March 2016

Cookies filled with almond paste

Of all the things I bake, my husband eats less than 1/10, so for Valentine's Day I made him his favorite cookies, in a heart shape.



Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)



Cookies filled with almond paste

ingredients for the cookies
  • 150 gr butter in cubes
  • one large egg
  • 350 gr flour
  • 100 gr basterd sugar
  • whole white almonds
  • 3 tea spoons lemon juice
ingredients for the almond paste (filling)
  • 125 gr white almonds
  • 125 r sugar
  • 1 egg
  • a pinch of salt
instructions for the cookies
  1. Mix the egg with a fork in a small bowl.
  2. Mix the flour with the sugar in a large bowl.
  3. Add the butter cube by cube to the flour mix and at last the egg.
  4. Wrap in plastic foil and put in the fridge for an hour.
  5. Take out of the fridge and roll to 1 cm. 
  6. Use shapes to cut and fill in with the almond paste.
instructions  for the almond paste (filling)
  1. Put all ingredients in the mixer.
  2. Mix until fine.
  3. You can keep in the fridge for a few days or in the freezer for a couple of months.

This is how the almond paste looks like.

The dough needs to be in the fridge so you can roll it easier.



You cut the dough in shapes, fill in with almond paste and put the other shape on top.


The traditional shape of this cookies is round a larger.


This is how they look baked.



IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Από όλα τα πράγματα που φτιάχνω, ο σύζυγός μου τρώει λιγότερο από το 1/10. Για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του έκανα τα αγαπημένα τουμπισκότα, σε σχήμα καρδιάς.


Μπισκότα γεμιστά με αμυγδαλόπαστα

υλικά για τα μπισκότα
  • 50 γρ βούτυρο σε κύβους
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 350 γρ αλεύρι 
  • 100 γρ ζάχαρη
  • Άσπρα αμύγδαλα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
υλικά για την αμυγδαλόπαστα
  • 125 γρ ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 125 γρ ζάχαρη 
  • 1 αυγό
  • μια πρέζα αλάτι
οδηγίες για τα μπισκότα
  1. Ανακατεύτε το αυγό με ένα πιρούνι σε ένα μικρό μπολ.
  2. Ανακατεύτε  το αλεύρι με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέστε τον βούτυρο κύβο προς κύβο στο μίγμα αλευριού και στο τέλος το αυγό.
  4. Τυλίξτε σε πλαστική μεβράνη και βάλετε την ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα.
  5. Βγάλτε από το ψυγείο και ανοίξτε τη ζύμη λεπτή 1 εκατοστό.
  6. Χρησιμοποιήστε φόρμες για να κόψετε και να γεμίσετε με την πάστα αμυγδάλου.
οδηγίες για την αμυγδαλόπαστα
  1. Βάλτε όλα τα υλικά στο μίξερ.
  2. Αλέστε μέχρι να γίνει σκόνη.
  3. Μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο για λίγες μέρες ή στην κατάψυξη για μερικούς μήνες.
Έτσι γίνετε η αμυγδαλόπαστα.



Η ζύμη πρέπει να είναι στο ψυγείο, ώστε να μπορείτε να ανοιχτεί ευκολότερη.


    Κόβετε την ζύμη σε φόρμες, την γεμίζετε με αμυγδαλόπαστα και βάζετε από πάνω την άλλη φόρμα.


      Παραδοσιακά αυτά τα μπισκότα έιναι στρογγυλά και μεγαλύτερα. 



      Έτσι έιναι ψημένα.

      No comments:

      Post a Comment