Of all the things I bake, my husband eats less than 1/10, so for Valentine's Day I made him his favorite cookies, in a heart shape.
Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)
ingredients for the cookies
- 150 gr butter in cubes
- one large egg
- 350 gr flour
- 100 gr basterd sugar
- whole white almonds
- 3 tea spoons lemon juice
ingredients for the almond paste (filling)
- 125 gr white almonds
- 125 r sugar
- 1 egg
- a pinch of salt
instructions for the cookies
- Mix the egg with a fork in a small bowl.
- Mix the flour with the sugar in a large bowl.
- Add the butter cube by cube to the flour mix and at last the egg.
- Wrap in plastic foil and put in the fridge for an hour.
- Take out of the fridge and roll to 1 cm.
- Use shapes to cut and fill in with the almond paste.
instructions for the almond paste (filling)
- Put all ingredients in the mixer.
- Mix until fine.
- You can keep in the fridge for a few days or in the freezer for a couple of months.
The traditional shape of this cookies is round a larger.
IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Από όλα τα πράγματα που φτιάχνω, ο σύζυγός μου τρώει λιγότερο από το 1/10. Για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του έκανα τα αγαπημένα τουμπισκότα, σε σχήμα καρδιάς.
Μπισκότα γεμιστά με αμυγδαλόπαστα
υλικά για τα μπισκότα
- 50 γρ βούτυρο σε κύβους
- 1 μεγάλο αυγό
- 350 γρ αλεύρι
- 100 γρ ζάχαρη
- Άσπρα αμύγδαλα
- 3 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
- 125 γρ ασπρισμένα αμύγδαλα
- 125 γρ ζάχαρη
- 1 αυγό
- μια πρέζα αλάτι
οδηγίες για τα μπισκότα
- Ανακατεύτε το αυγό με ένα πιρούνι σε ένα μικρό μπολ.
- Ανακατεύτε το αλεύρι με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε τον βούτυρο κύβο προς κύβο στο μίγμα αλευριού και στο τέλος το αυγό.
- Τυλίξτε σε πλαστική μεβράνη και βάλετε την ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα.
- Βγάλτε από το ψυγείο και ανοίξτε τη ζύμη λεπτή 1 εκατοστό.
- Χρησιμοποιήστε φόρμες για να κόψετε και να γεμίσετε με την πάστα αμυγδάλου.
οδηγίες για την αμυγδαλόπαστα
- Βάλτε όλα τα υλικά στο μίξερ.
- Αλέστε μέχρι να γίνει σκόνη.
- Μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο για λίγες μέρες ή στην κατάψυξη για μερικούς μήνες.
Η ζύμη πρέπει να είναι στο ψυγείο, ώστε να μπορείτε να ανοιχτεί ευκολότερη.
No comments:
Post a Comment