There is a challenge though, and that is finding pasteurized eggs for this recipe.
Tiramisu with a twist
ingredients
- 150 ml strong filter coffee
- 9 table spoons Marsala liqueur
- 30 lady fingers
- 600 gr mascarpone
- 8 table spoons powder sugar
- 3 egg yolks
- 3 egg whites
- 75 gr dark chocolate
- cacao and mint for decoration
instructions
- Mix 6 (out the 9) table spoons Marsala with the coffee.
- Dip the lady fingers in the coffee and lay them in the bottom of the pan.
- Sprinkle some extra coffee once you are done.
- Put the mascarpone, 3 table spoons of Marsala liqueur, the powder sugar and the 3 yolks in a bowl and whisk until mixed.
- Beat the egg whites until stiff and fold into the mix.
- Pour the mix evenly on top of the ladyfingers.
- Grind the chocolate and sprinkle on top of the mix.
- Leave it to set in the fridge for two hours.
- Serve the tiramusu in the plate and decorate with mind and cacao.
Don't leave the ladyfingers in coffee, just a quick dip will do the trick. No one likes a soggy tiramisu.
Don't whisk too long the mascarpone mix, just enough to become even.
There is fast track to this recipe, putting the dessert for half an hour in the freezer will do the trick.
Decorate to impress :)
Don't whisk too long the mascarpone mix, just enough to become even.
There is fast track to this recipe, putting the dessert for half an hour in the freezer will do the trick.
Decorate to impress :)
IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Ποτέ δεν φανταζόμουν πόσο εύκολο είναι να φτιάξω τιραμισού. Είναι από τα ευκολότερα γλυκά που έχω φτιάξει ποτέ και θα μπορούσα να φάω όλο το ταψί. Αυτό που νομίζω ότι δρα ως άκρως εθυστικό είναι ο συνδιασμός του λικέρ με τον καφέ και την σοκολάτα. Ναι σοκολάτα και όχι κακάο, γιά αυτο και τιραμισού κάπως αλλιώς.
Τιραμισού κάπως αλλιώς
Υλικά
Τιραμισού κάπως αλλιώς
Υλικά
- 150 μλ δυνατός καφές φίτρου
- 9 κουτ. σούπας Marsala λικέρ
- 30 σαβαγιάρ
- 600 γρ μασκαρπόνε
- 8 κουτ. σούπας ζάχαρι άχνη
- 3 κρόκοι αυγού
- 3 ασπράδια αυγού
- 75 γρ σοκολάτα υγείας
- κακάο και δυόσμο για διακόσμηση
οδηγείες
- Ανακατεύω τις 6 από τις 9 κουταλιές σούπας λικέρ με τον καφέ.
- Βουτάω τα σαβαγιάρ στον καφέ και τα βλαζω το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί.
- Μόλις απλώσω όλα τα σαβαγιάρ ρίχνω λιγές σταγόνες καφέ απο πάνω, όπου χρειάζεται.
- Βάζω το μασκαρπόνε, τις 3 κουταλιές σούπας λικέρ, την ζάχαρη άχνη και τους τρείς 3 κρόκους σε ένα μπωλ και ανακατέυω ελαφρά με το σύρμα.
- Χτυπώ τα ασπράδια εώς να δέσουν και ανακατεύω απαλά με το υπόλοιπο μίγμα.
- Ρίχνω το μίγμα πάνω από τα σαβαγιάρ και το απλώνω απαλά.
- Τρίβω την σοκολάτα και την ρίχνω από πάνω.
- Το αφήνω στο ψυγειό για δύο ώρες.
- Σερβίρω σε ένα πιάτο και διακοσμώ με κακαό και δυόσμο.
Δεν αφήνω τα σαβαγιάρ να ρουφήξουν πολύ καφέ. Σε κανέναν δεν αρέσει ένα παραμοθσκεμένο τιραμισού.
Δεν χτυπώ το μείγμα με μασκαρπόνε πάρα πολύ, μόνο όσο χρειάζεται για να ομογενοποιηθεί.
Υπάρχει ένασ γρήγορος τρόπος να πάγώσει το τιραμισού αν δεν σας μένει χρόνος, βάλτε το για μιση ώρα στην κατάψυξη.
Και μην ξεχνάτε, διακοσμώ και εντυπωσιάζω :)
Δεν χτυπώ το μείγμα με μασκαρπόνε πάρα πολύ, μόνο όσο χρειάζεται για να ομογενοποιηθεί.
Υπάρχει ένασ γρήγορος τρόπος να πάγώσει το τιραμισού αν δεν σας μένει χρόνος, βάλτε το για μιση ώρα στην κατάψυξη.
Και μην ξεχνάτε, διακοσμώ και εντυπωσιάζω :)
Από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά...
ReplyDeleteΈγινε υπέροχο και με πολύ έντονες γεύσεις και αρώματα.
Η σοκολάτα θα του δίνει έξτρα τατς!
Χαρούμενα Χριστούγεννα Λιάνα!
Ζ.
Σε ευχαριστω Ζαμπία :)
ReplyDelete