Friday, 26 December 2014

Festive bonbons filled with prune and almond

Everybody likes chocolate and my favorite combination is chocolate with prune, a traditional Greek treat. You can't find these abroad so I made my own for the holidays. Thanks to silicon forms it is super easy to make chocolates at home :)

Many thanks for the forms to Silikomart !


Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)


Festive bonbons filled with prune and almonds


ingredients 
  • 100-120 gr dark chocolate 
  • 30 half almonds
  • 4-6 dried prunes
instructions 
  1. Melt the chocolate in bain marie, and on slow fire. Chocolate melts in around 36C so when 3/4 of the chocolate melts turn of the fire and mix gently with a spoon.
  2. Using a syringe make the forms half full.
  3. Add carefully 2 small pieces of the prune and two half almond.
  4. Using a syringe make the forms a bit more full.
  5. Scrape the chocolate leftovers with a silicone spatula.
  6. Put in the fridges for about 20 minutes  (not longer as it might make your bonbons less shiny).
  7. After the 20 minutes, carefully remove the bonbons from the silicon form.
This is the forms I used are Choco Winter


Roasting the almonds will bring out the nut's flavor.



Using a syringe is ideal for small bonbons.



Don't forget to scrape the extra chocolate with the spatula.



Leftovers? Don't throw them away. Mix them, put on baking paper and in the fridge for 5 minutes



I brought these along to my sister's in law yesterday, where we spent first Christmas day :)



IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Σε όλους αρέσει σοκολάτα και ο αγαπημένος μου συνδυασμός σοκολάτας είναι με δαμάσκηνο, μια παραδοσιακή ελληνική γεύση. Δεν μπορώ να το βρω στο εξωτερικό και έτσι έκανα τα δικά μου σοκολατάκια για τις γιορτές. Οι φόρμες σιλικόνης κάνουν την δημιουργία μπον μπον πολύ εύκολη :)

Ευχαριστώ την Silikomart για τις φόρμες!


Εορταστικά σοκολατάκια γεμιστά με δαμάσκηνο και αμύγδαλο

υλικά
  • 100-120 γρ σοκολάτα υγείας
  • 30 μισά ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
  • 4-6 ξερά δαμάσκηνα
οδηγείες
  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και σε χαμηλή φωτιά. Η σοκολάτα λιώνει σε περίπου στοθσ 36 βαθμούς. Όταν τα 3/4 της σοκολάτας έχουν λιώσει, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
  2. Χρησιμοποιώντας μια σύριγγα μισογεμίζουμε τις φόρμες.
  3. Προσθέτουμε προσεκτικά 2 μικρά κομμάτια δαμάσκηνου και δύο μισά αμύγδαλά.
  4. Χρησιμοποιώντας μια σύριγγα γεμίζουμε την υπόλοιπη φόρμα.
  5. Αφερούμε τα υπολείμματα σοκολάτας με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  6.  Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά (όχι περισσότερο γιατί τα σοκολατάκια ίσως να θολώσουν).
  7. Μετά τα 20 λεπτά αφαιρούμε προσεκτικά τα σοκολοτάκια από τις φόρμες.
Οι φόρμεσ που χρησιμοποιήσα λέγονται Choco Winter


Το καβούρντισμα των αμυγδάλων τα κάνει πιο αρωματικά.


Η χρήση μιας σύριγγας κάνει το γέμισμα της φόρμας πιο εύκολο.



Μην ξεχάσετε να αγαιρέσετε την έξτρα σοκολάτα με την σπάτουλα.


Μην πετάξετε τα υπολοιματα, ανακατέψτε τα και βάλτε τα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και στο ψυγείο για 5 λεπτα.


Χτές περάσαμε τα Χριστούγεννα στην κουνιάδα μου και έφερα τα σοκολατάκια δώρο :)

1 comment: