They smell of butter and cognac and they are crunchy even after weeks have passed. They look like little snowed mountains.
Super easy and fast to make, all you need is a bowl, your hands and an oven :)
Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)
My grandma's walnut kourambiedes are simply the best
ingredients
- 300 gr butter (don't use margarine) - leave out of the fridge until soft
- 150 gr brown sugar
- 2 table spoons cognac
- 200 gr all purpose flour
- 300 gr ground walnuts
- Powdered sugar for decorating
instructions
- Mix the butter and sugar with your hands.
- Add the cognac.
- Add the four and walnuts and knead until it becomes a firm cookie dough. You should be able to shape the dough in any shape as clay.
- Give the shape of small mountains and place on baking paper.
- Bake in 170C for about 10 minutes. Take out when they become golden color.
- Let the cool down and decorate with plenty powdered sugar.
- Serve them on a plate and leave them outside until they are all gone :)
This is how you can shape them into small mountains.
Κουραμπιέδες είναι ένα από τα δύο πιο παραδοσιακές λιχουδιές για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Οι συνταγή αυτή είναι από το τετράδιο της γιαγιάς μου και τους θυμάμαι από τότε που θυμάμαι τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Μυρίζουν βούτυρο και κονιάκ και είναι τραγανοί, ακόμη και μετά από εβδομάδες. Μοιάζουν σε χιονισμένα λοφάκια.
Σούπερ εύκολοι και γρήγοροι, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπωλ, τα χέρια σας και ένα φούρνο :)
Οι κουραμπιέδες καρυδιού της γιαγιάς μου είναι απλά οι καλύτεροι
υλικά
- 300 γρ βούτυρο (όχι μαργαρίνη) - αφήστε εκτός ψυγείου να μαλακώσει
- 150 γρ μαύρη ζάχαρη
- 2 κουτάλιες σούπας κονιάκ
- 200 γρ αλεύρι δυνατό
- 300 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
- Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση
οδηγείες
- Αναμείξτε το βούτυρο και την ζάχαρη με τα χέρια σας.
- Προσθέσετε το κονιάκ.
- Προσθέσετε το αλεύρι και τα καρύδια ώσπου να γίνει μια σφικτή ζύμη. Θα πρέπει να μπορείτε να την πλάθετε.
- Δώσετε το σχήμα μικρών λόφων και βάλτε τους κουραμπιέδες σε αντικολητικό χαρτί.
- Ψήστε τους στουσ 170 βαθμούς και για 20 λεπτά. 'Οταν πάρουν χρυσό χρώμα βγάλτε τουε από το φούρνο και αφήστε τους να κρυώσουν.
- Πασπαλήστε τους με μπόλικη ζάχαρη άχνη και αφήστε τους σε μια πιατέλα ώσπου να φαγωθούν όλοι :)
Η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά σφικτή για να πλάθεται.
No comments:
Post a Comment