Tuesday 9 December 2014

Almond kourampiedes that smell of roses

Kourampiedes are one of the two most traditional treats for the Christmas holidays. These ones are from my uncle's recipe and in comparison with the walnut ones are softer and less sweeter.

They smell of roses and look like little snowed moons.

Super easy and fast to make, all you need is a bowl, your hands and an oven :)



Η συνταγή στα Ελληνικά στο κάτω μέρος της σελίδας :)



Almond kourampiedes that smell of roses

ingredients
  • 250gr butter (don't use margarine) - leave out of the fridge until soft
  • 6 table spoons powdered sugar
  • 3/4 of greek coffee cup* of coniac
  • 1/4 of greek coffee cup of rose water
  • 500 gr all purpose flour
  • 1/2 of greek coffee
  •  cup ground almonds
  • Powdered sugar for decorating
*Greek coffee cup is half a cup of tea
instructions
  1. Mix the butter and sugar with your hands.
  2. Add the cognac and rose water
  3. Add the four and then the almonds.
  4. Knead until it becomes a firm cookie dough. You should be able to shape the dough in any shape as clay.
  5. Give the shape of small moons and place on baking paper.
  6. Bake in 170C for about 25-30 minutes. Take out when they become golden color.
  7. Let the cool down and decorate with plenty powdered sugar.
  8. Serve them on a plate and leave them outside until they are all gone :)

You need to knead the dough until it becomes a firm cookie dough.



This is how you can shape them into small mountains.



This is how they look like before and after baking.



IN GREEK - ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Κουραμπιέδες είναι ένα από τα δύο πιο παραδοσιακές λιχουδιές για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Οι συνταγή αυτή είναι από θείο μου και είναι πιο μαλακοί από τους κουραμπίεδες καρυδιού.

Μυρίζουν ροδόνερο και μοιάζουν σε χιονισμένα φεγγαράκια.

Σούπερ εύκολοι και γρήγοροι, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπωλ, τα χέρια σας και ένα φούρνο :)




Κουραμπιέδες αμυγδάλου που μυρίζουν ροδόνερο

υλικά
  • 250 γρ βούτυρο (όχι μαργαρίνη) - αφήστε εκτός ψυγείου να μαλακώσει
  • 6 κουτάλιες σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3/4 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 1/4 φλυτζάνι του καφέ ανθόνερο
  • 500 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1/2 φλυτζάνι καφέ αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

οδηγείες
  1. Αναμείξτε το βούτυρο και την ζάχαρη με τα χέρια σας.
  2. Προσθέσετε το κονιάκ και το ανθόνερο.
  3. Προσθέσετε το αλεύρι και το αμύγδαλο ωσπου να γίνει μια σφικτή ζύμη. Θα πρέπει να μπορείτε να την πλάθετε.
  4. Δώσετε το σχήμα μικρών φεγγαριών και βάλτε τους κουραμπιέδες σε αντικολητικό χαρτί.
  5. Ψήστε τους στουσ 170 βαθμούς και για 25-30 λεπτά. 'Οταν πάρουν χρυσό χρώμα βγάλτε τουε από το φούρνο και αφήστε τους να κρυώσουν.
  6. Πασπαλήστε τους με μπόλικη ζάχαρη άχνη και αφήστε τους σε μια πιατέλα ώσπου να φαγωθούν όλοι :)


Η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά σφικτή για να πλάθεται.



Έτσι φτίαχνουμε τα φεγγαράκια.



'Ετσι είναι πρίν και μετά το ψήσιμο.

No comments:

Post a Comment